Сингл увертира за нови албум бањалучког метал бендa Танкер

Мирна Пијетловић
Сингл увертира за нови албум бањалучког метал бендa Танкер

Бањалучку андерграунд метал сцену ових дана је продрмао нови сингл бенда "Танкер" "Second Frequency", који је својеврсна увертира за нови музички материјал, који би требало ускоро да угледа свјетлост дана.

Нови албум ће носити назив "Shores of the weeping willow", а како је најавио гитариста "Танкера" Саша Рогић, из њихове музичке радионице према публици би требало да крене већ почетком марта ове године.

- Пјесма "Second Frequency" је прва коју смо скинули са новодолазећег албума, да бисмо се са новим материјалом представили публици, која већ дуже вријеме чека наш нови албум. Информације о изласку албума ћемо накнадно јавити, јер има још мало посла да буде завршен микс, а и почели смо преговоре са издавачком кућом, која би можда била заинтересована за издавање CD-а - истакао  је Рогић.

Сингл, као и цијели албум, су снимани у студију "Digital Boyler" у Бањалуци, код продуцента Нинослава Добријевића.

- Због слиједа незгодних околности снимање албума се одужило, али ево напокон смо га привели крају и сада смо у топ форми да наставимо рад на метал музици пуном снагом и пуним срцем - најавио је Саша Рогић.

У јануару 2015. ће онлајн пустити још један сингл и то ће, нагласио је Рогић, бити све од откривања материјала до изласка албума.

- Драго нам је што је пјесма већ наишла на велику слушаност код публике, која сада важе какви смо данас, послије доста времена од објављивања новог материјала - казао  је Рогић и истакао да је рок и метал сцена у БиХ и РС на јако ниском нивоу и да публика треба да "научи да посјећује такве концерте".

БЕНД

"Танкер" је основан 2008. године с циљем промоције домаће метал музике у држави, региону, али и свијету. Велики покретач бенда, поред дугогодишње присутности чланова на локалној сцени, њихове жеље и воље, био је "Демофест" 2009. године, кад су прошли кроз цијело такмичење све до самог финала и освојили треће мјесто. Чланове бенда "Танкер" чине Огњен Топић, вокал, Дејан Савић, гитара, Саша Рогић, гитара, Бранко Ступар, бас гитара и Ђорђе Станивуковић, бубањ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана