Сергеј Ћетковић у сусрет концерту у Бањалуци за “Глас Српске”: Вријеме и трендови не утичу на праву љубав VIDEO

Миланка Митрић
Сергеј Ћетковић у сусрет концерту у Бањалуци за “Глас Српске”: Вријеме и трендови не утичу на праву љубав VIDEO

Срећа је породица, љубав вољене особе, сваки тренутак проведен са дјецом. Слобода је када у сваком моменту можете да будете оно што јесте, како у свом дому тако и на сцени, како међу најближима тако и међу публиком.

Испричао је ово у разговору за “Глас Српске” пјевач Сергеј Ћетковић, који ће 6. марта, у сусрет Дану жена, наступити у Спортској дворани “Борик” у Бањалуци. Организатор овог концерта, који ће почети у 20 часова, је агенција “Стар Травел”.

- За мене је слобода и то што имам привилегију да стварам музику коју волим, а тај простор умјетности је огроман - додаје Ћетковић.

ГЛАС: Често пјевате о љубави и о свим њеним странама. Каква је она данас и да ли су људи можда мало изгубили правац што се тога тиче?

ЋЕТКОВИЋ: Вјерујем да искрену и праву љубав ништа не може да уништи, упркос томе што живимо пребрзо и што су људи постали прилично отуђени. На својим концертима се увијек изнова увјерим у снагу љубави и то ме веома радује. Потребно је само да мало занемаримо друштвене мреже и трендове који се данас пропагирају и окренемо се себи, својим вољеним особама и емоцијама које смо потиснули због трке за каријером, успјехом, новцем. На тај начин се враћамо себи и правим вриједностима, а љубав је једна од најважнијих.

ГЛАС: Мислите ли да људима овог времена недостаје она романтична љубав и гестови из неких других времена?

ЋЕТКОВИЋ: Има истине у томе, али вјерујем да ти гестови нису заборављени, већ само потиснути пред налетом свега и свачега што се пласира на мрежама и у медијима, а што у великој мјери утиче на људе. Ипак, није све изгубљено. Недавно су два млада момка на мојим концертима у Загребу и Сплиту запросили своје дјевојке на онај, условно речено, старински начин - клекнули су и отворили кутију са прстеном и то су били веома романтични и емотивни тренуци који се дешавају на готово свим мојим концертима. На љубав, ако је права и искрена, ни вријеме, ни било какви трендови не могу да утичу.

ГЛАС: Иза Вас је двадесет година успјешне каријере. Када се осврнете назад, да ли бисте нешто мијењали? Шта сматрате да је било кључно у тој дуготрајности?

ЋЕТКОВИЋ: Ништа не бих мијењао. Имао сам срећу да од самог старта имам континуитет и у мојој каријери је све дошло у право вријеме. Кључ дуготрајности је досљедност себи, својим принципима и квалитетној музици. Давно сам одредио приоритете и обећао себи да нећу правити компромисе који би од мене и моје музике направили нешто иза чега не бих могао да станем. Тако бих изневјерио и себе и публику и све ове године на музичкој сцени. Труд и рад се увијек исплате. Потребно је бити стрпљив и вјеровати у оно што стварате и дијелите са људима.

ГЛАС: Шта је данас, по Вашем мишљењу, највећи проблем регионалне музичке сцене? И колико се цијени таленат, колико се талентовани млади људи успију показати и добити мјесто које заслужују?

ЋЕТКОВИЋ: Има ту много проблема, али вјерујем да таленат увијек нађе прави пут и исплива на површину. У једну руку је младим људима лакше, јер је данас “Јутјуб” постао платформа путем које се за вас чује у року од неколико минута. Друштвене мреже такође у томе играју велику улогу. С друге стране, колико је то мјеродавно и да ли се тиме мјери успјех, друга је прича. Не вриједи вам ни милион трендинга ако немате концерте, квалитетне пјесме које трају, публику која вас подржава. Данас је, нажалост, много тога измијешано, али вјерујем да ће доћи вријеме када ће све доћи на своје мјесто.

ГЛАС: Шта сте припремили за публику у Бањалуци? Каква су Ваша очекивања?

ЋЕТКОВИЋ: Радујем се овом концерту и сусрету са публиком у Бањалуци, која ме увијек дочека као неког свог. Када знате да долазите међу људе који показују такву емоцију и гостопримство, онда знате да долазите међу пријатеље и сам концерт добија на још већем значају. Надам се да ћемо се сви лијепо провести, уживати у добрим пјесмама и атмосфери и да ће “Борик” те вечери бити пун добре енергије, музике и љубави.

ГЛАС: Имате ли можда неко најдраже мјесто на којем наступате?

ЋЕТКОВИЋ: Никада не издвајам мјеста на којима наступам, јер је моје поштовање према људима који воле моју музику искрено и исто ма у ком граду или држави они живјели. Не можете дијелити ни публику, ни мјеста. Онда бисте били неискрени, а људи то осјете. Моја публика је мој свијет који ме већ пуне двије деценије чини срећним човјеком.

ГЛАС: Шта приватно слушате и да ли бисте могли да препоручите нешто нашим читаоцима?

ЋЕТКОВИЋ: Трудим се да слушам квалитетну музику и да будем у току са дешавањима на регионалној музичкој сцени. Поред тога волим амбијенталну и филмску музику, али ако говоримо о квалитетној поп музици, у овом тренутку бих свима препоручио нови албум Александре Радовић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана