Сека Сабљић проговорила о непријатности на концерту Томе Здравковића

ГС
Foto: Агенције

Једно од несвакидашњих пријатељстава са јавне сцене, било је пријатељство глумице Јелисавете Секе Саблић и легенде народне музике Томе Здравковића.

Ситуацију са једног Томиног концерта у Крагујевцу, када су глумицу Секу Саблић дочекали звиждуцима, својевремено је препричала Сека.

"Ја сам била изненађена да ме је у једном моменту Тома позвао да будем гост на његовом концерту у Сава центру. Ја сам то прихватила и први пут сам присуствовала таквом једном концерту и била сам заиста фасцинирана како људи слушају Тому, како га обожавају и како га мирно, побожно слушају, иако је он певао народне песме, забавне песме, кафанске песме", рекла је Сека.

Након тог концерта у Сава центру, како каже, кренула је са Томом на турнеју по Србији. Међутим, на концерту у Крагујевцу, Секу је публика дочекала звиждуцима, на шта је Тома, како је Сека испричала, реаговао на сљедећи начин.

"Излази Тома, стаје пред микрофон и ћути. И сад сва она хала, која је урлала, била од звиждука, од побуне целе те, ништа, мртва тишина, као у цркви. Он ћути, држи ту паузу, феноменално, просто фасцинантно. И онда он овако каже својој публици, као некој малој деци: 'Срам вас било, срам вас било'", док испруженим рукама показује ка Секи.

"Рекао је: 'Оваква једна жена, оваква једна уметница'..."

"Мене срамота, ја тамо бежим и онда опет ућити, једну велику паузу направи и настави. Стварно су га обожавали, био је велика звезда", завршава Сека.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана