С.А.Р.С. 17. децембра у Комбанк Дворани

Срна
С.А.Р.С. 17. децембра у Комбанк Дворани

Позната музичка група С.А.Р.С. имаће концерт 17. децембра први пут у Комбанк Дворани, што ће уједно бити и њихов први, велики, соло концерт у Београду послије дуже паузе.

Након шест година и успјешног наступа у Хали спортова на Новом Београду, седмочлана екипа ће поново изаћи пред београдске фанове на цјеловечерњи, самосталан концерт, док су протеклих сезона били присутни на фестивалима као што је Бир фест, на коме су наступили и овог љета.

Фронтмен и пјевач Жарко Ковачевић уочи наступа је истакао да су заиста већ предуго чекали на соло концерт у Београду и зато их је обрадовала вијест да ће се напокон десити и то у простору у ком до сада нису имали прилику да свирају.

- Иако смо претходних година имали доста фестивалских наступа у нашем граду, на концерту у Комбанк Дворани ће фанови С.А.Р.С.-а имати јединствену прилику да чују и неке пјесме које одавно нисмо уживо изводили као и неке нове пјесме које тек припремамо за нови албум. Београде, видимо се 17. децембра да заједно направимо вече за памћење - истакао је видно расположен лидер САРС-а.

Поред Жарка Ковачевића, бенд чине и Невена Филиповић - пратећи вокал, Александар Луковић - гитара, Ненад Ђорђевић - бас гитара, Милан Јејина - бубањ, Борис Тасев - клавијатура, хармоника и Небојша Павловић - труба.

Група С.А.Р.С., чија скраћеница значи ни мање ни више - “Свеже Ампутирана Рука Сатрианија”, настала је 2006. године у Београду и оформили су је Драган Ковачевић - Жабац и Александар Луковић - Лукац. Прву поставу бенда, поред њих, чинили су њихови пријатељи са којима настају идеје за прве пјесме бенда.

Невјероватну популарност, тада младом и релативно анонимном бенду, доноси хит песма “Буђав лебац” коју је бенд објавио крајем 2007. године.

Бенд убрзо почиње да снима нове пјесме и у марту 2009. године објављује први албум једноставног назива “С.А.Р.С.”, који је одушевио публику Србије и цијелог региона.

На самом почетку 2011. године бенд објављује свој други албум “Перспектива”, а на трећем студијском материјалу “Кућа части” (2013) нашла се и чувена пјесма “Лутка” која убрзо постаје најпопуларнија пјесма ове групе и тренутно броји преко 66 милиона прегледа на Јутјуб платформи.

Поред великог броја концерата и турнеја широм бивше СФРЈ, бенд успијева да одржи темпо честих објава албума, па тако у наредне три године хипер продуктивни С.А.Р.С. публикује чак четири нова издања - “Иконе поп културе” (2014), “Пролеће” (2015), “Мир и љубав - Ливе” (2015) и “Последњи албум” (2016).

Бенд С.А.Р.С. је у периоду од свог настанка до данас, одржао преко 700 концерата широм свијета, у распродатим дворанама, на најзначајнијим музичким фестивалима, и тренутно важи за један од најтраженијих ауторских бендова на простору Балкана.

Након кратке издавачке паузе, бенд се окреће издавању синглова и током 2018. године објављује три нове пјесме: “Живим на Балкану”, “Љубав умире” и “Тешко је”.

За сада посљедњи албум “Глава” је изашао 2019. са хит нумером “Веруј ми”, а у јулу ове године, бенд је објавио сингл “Глува” који најављује нови албум “Писмо” чије се издање очекује ускоро.

Најзначајнија награда коју су добили свакако је “MTV Award - Best Adria Act” коју је бенд освојио 2016. године као најбољи регионални извођач.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана