Рок бенд ''Negative'' 13. фебруара у Комбанк Дворани слави 20 година постојања

Танјуг
Foto: Танјуг/промо

БЕОГРАД- Београдски рок бенд ''Negative'' на челу са Иваном Петерс одржаће концерт 13. фебруара у Комбанк дворани у Београду као наставак турнеје којом обиљежавају јубилеј 20 година на сцени.

Прославу је група почела током 2019. са наступом на Беер фесту пред скоро 70.000 људи, као и са два распродата соло концерта у клубу Нови БитефАртЦафе на Палилули, када је и било две деценије постојања, будући да су настали у вријеме НАТО бомбардовања 1999. године.

Током прошле фаталне 2020. године, када концерата готово да није ни било, ''Negative'' су свирали на Летњој позорници споменутог клуба БитефАртЦафе Суммер Стаге на Калемегдану и одушевили своје обожаваоце у веома динамичном, жестоком и енергичном двочасовном концерту.

Осим тога, наступали су и на тродневној музичкој смотри "Беер фест бар" на Ади Циганлији, као замена за неодржани Бееф фест, где су наступали још и Неверне бебе, Е-Плаy, Кики и Пилоти, С.А.Р.С. и Ничим изазван.

Љубитељи тврдог рокенрол звука имаће прилику да уживају у неприкосновеном вокалу Иване Петерс и музичке поставе Негатива у саставу - Никола Радаковић Џони ( гитара), Дарио Јаношевић (бубњеви), Милен Златановић Змо (бас).

Како најављују, на позорници ће им се у неколико наврата придружити још гостију који ће засвирати са њима и додатно обогатити већ добро познат и увек моћан наступ.

Иза бенда ''Negative'' стоји четири студијска албума, велики број изузетних хитова, на стотине концерата, а како кажу чланови ове вриједне екипе, тренутно раде на пјесмама за свој пети албум.

Због глобалне пандемије су заправо отказали преко 20 концерата у региону, а сада им је жеља, како поручују, да направе аудио запис са концерта у Комбанк дворани и да га објаве као ливе издање.

"Велики број људи последњих годину дана није у могућности да присуствује концертима, па је ово један од начина да се и њима омогући да уживају у живим концертима", истичу чланови бенда, видно жељни свирке и размјене енергије са публиком.

''Negative'' су се појавили 1999. године у једном мрачном тренутку, за време НАТО бомбардовања, када је музичарка Ивана Петерс након распада групе ТАП 011 одлучила да се бави музиком која је далеко више у њеној природи, дакле да пређе из поп музике у рок жанр.

Тако је у склоништу наишла на младе момке који воле да свирају жестоко, онда су се спонтано договорили да направе неколико заједничких проба и из тога се изродило нешто што је одмах привукло пажњу свих на музичкој сцени. Тако настају Негативе.

Аутор свих текстова, вођа бенда и певачица Ивана Петерс, паралелно са Негативе је наступала у дуету са Аном Станић на серији акустичних концерата по занимљивом концепту певања нумера из каријера обе певачице, а са колегама из ТАП 011 је обновила ту поп групу и повремено наступа на разним догађајима, као што је Беер фест 2019. пред 100 000 људи.

Како кажу из Негатива, обележиће у Комбанк дворани јубилеј на најбољи могући начин "радећи оно што највише воле, на бини пред публиком".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана