Роберт де Ниро отвара свој студио

Агенције
Роберт де Ниро отвара свој студио

Роберт де Ниро (75) са сином Рафаелом (43) и још неколико инвеститора купио је земљиште у Квинсу у Њујорку, гдје би на 19. авенији требало да никне “Њилдфлоњер Студиос”.

Други покушај америчког глумца да у Њујорку отвори велики филмски студио за сада тече глатко, преноси “Њујорк тајмс”. До сада је земљиште било у власништву познатог америчко-њемачког произвођача клавира “Srenway & Sons”, који је тамо имао складиште.

Изградња студија догађа се у вријеме када филмске компаније хрле у Велику јабуку због повољних кредита које нуди држава, а на којима се може уштедјети и до 30 одсто трошкова производње. Прошле године су у граду снимљена 332 филма, што је више него двоструко у односу на 1980. годину.

Компаније попут “Steiner Studios” повећале су посао у граду. “Silvercoup Studios” је отворио два нова студија у Бронксу, а “Нетфликс” је у априлу објавио да на Менхетну отвара корпоративну канцеларију и “производни” простор у Бруклину.

Али чини се да је Де Ниро одувијек желио да доведе филм у Њујорк. Први пут је покушао прије двадесет година, кад се удружио с данас омраженим продуцентом и филмским могулом Харвијем Вајнштајном.

Пошто су 1999. године добили зелено свјетло од тадашњег градоначелника Рудија Ђулијанија, градска управа одбила је одобрење, а пројекат је пропао.

У другом покушају глумачка легенда удружила се са сином Рафаелом де Ниром, брокером, и филмским продуцентом Џејн Розентал.

Купили су земљиште за 73 милиона долара, а за пројект планирају да издвоје 425 милиона. Споразум би требало да буде закључен до краја године.

Роберт де Ниро је прошле године прославио 75. рођендан, а у богатој филмској каријери остварио је више од 80 филмских улога. Добитник је бројних награда за свој рад, међу којима су и два “Оскара”.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана