Рекордних 1,6 милиона посетилаца на Мадонином концерту

Танјуг
Рекордних 1,6 милиона посетилаца на Мадонином концерту

РИО ДЕ ЖАНЕИРО - Рекордних 1,6 милиона посјетилаца присуствовало је  бесплатном концерту америчке пјевачице Мадоне на плажи Копакабана у Рио де Жанеиру, којим је завршила свјетску турнеју "Celebration" започету прошлог октобра у Лондону.

Процјењује се да је концерту присуствовало 1,6 милиона људи, јавио је бразилски портал Г1 позивајући се на туристичку агенцију Градске виjећнице у Рију.

То је преко 10 пута више од Мадонине рекордне посjете од 130.000 људи на париском концерту 1987. године, преноси АП.

Градска вијећница је процијенила да ће Мадонин концерт дониети добит локалној економији у износу од 57 милиона долара и да ће хотели на Копакабани бити попуњени до 98 одсто капацитета.

На Мадонин концерт су дошли обожаваоци из цијелог Бразила, па чак и из Аргентине и Француске.

Међународни аеродром у Рију има 170 додатних летова у периоду од 1. до 6. маја за 27 дестинација.

Бразилске власти су на опрезу након што је млађи посјетилац преминуо на концерту Тејлор Свифт прошле године због исцрпљености проузроковане врућином, па су овога пута ватрогасци прскали водом посјетиоце на концерту да их расхладе, а бесплатно су дијељене и флашице са водом.

Концерт је обезбјеђивало 3.200 полицијаца у униформама и 1.500 у цивилу, а уочи концерта бразилска морнарица је прегледала бродове са којих су људи хтјели да прате шоу.

Бразил је, како је саопштено, потрошио 20 милиона реала, односно око 3,9 милиона долара на концерт, док су остатак финансирали спонзори.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана