Редитељ новог филма о Бетмену Мет Ривс потврдио ангажман славног глумца: Колин Фарел игра Пингвина

Agencije
Редитељ новог филма о Бетмену Мет Ривс потврдио ангажман славног глумца: Колин Фарел игра Пингвина

Редитељ новог филма о Бетмену Мет Ривс коначно је потврдио да ће Колин Фарел глумити Пингвина.

 

 

 

Филм се тренутно снима, а на “Твитеру” су се појавиле фотографије са сета. Управо се на једној од њих види и Колин, након чега је Ривс одмах потврдио његову улогу.

Нови “Бетмен” се снима под радним називом “Освета”, а осим Колина у филму глуме и Роберт Патинсон као Батмен, Пол Дејно као Загонетач, Џон Туртуро као Кармајн Фалконе, Зои Кревиц као Жена Мачка.

Филм у биоскопе стиже 25. јуна 2021. године.

Бетмен се први пут појавио у мају 1939. године у 27. броју “Детективских стипова”, и недуго након стекао је дотад невиђену популарност. У исто вријеме су издавани “Детективски стрипови” у којима је главни лик био Бетмен и Акциони стрипови са Суперменом као главним јунаком и та два серијала стрипова су најдуже серије икад покренуте (“Детективски стрипови” и дан-данас излазе сваког мјесеца).

Убрзо након дебија у “Детективским стриповима” покреће се засебан серијал стрипова о Бетмену. Први број је изашао у прољеће 1940. када је уједно представљен и Бетменов највећи противник - Џокер. Ове стрипове издаје ДЦ Комикс, једна од три највеће стрип куће у Америци.

На идеју о Бетмену дошао је Боб Кејн, али је за данашњи изглед Бетмена заслужан сценариста Бил Фингер. Кејн је Бетмена замислио као хероја који је по много чему подсјећао на Супермена: костим му није био ни изблиза мрачан, већ је чак имао и различите нијансе црвене боје на себи; имао је упрошћену маску, а умјесто плашта имао је крила и није носио рукавице.

Бил Фингер је савјетовао Кејну да уклони крила и стави плашт и маску, а такође да уклони црвене нијансе са костима. Тако је настао Бетменов коначни изглед. Будући да је Кејн дошао на идеју о стварању таквог суперхероја, само њему су призната ауторска права на Бетмена. Кејн је касније признао и Фингеров допринос у стварању лика Бетмена, али Фингер за живота није имао никакве користи од тога.

Бетмен се први пут на малим екранима појавио шездесетих година у лаганој и комичној серији са Адамом Вестом у главној улози. Тек 1989. године стрип је адаптиран у играни филм. У главним улогама били су Мајкл Китон као Бетмен и Џек Николсон као Џокер. Филм је режирао Тим Бартон. Филм има три наставка: “Повратак Бетмена”, “Бетмен заувијек” и “Бетмен и Робин”.

 

Почеци

 

Првог Бетмена анимирала је кућа “Фанимејшон” касних шездесетих, а након њих дует Хана и Барбера кроз цртану серију “Суперпријатељи” средином седамдесетих. Обје ове серије су изузетно лаганог и оптимистичког тона и прилагођене су искључиво дјечијој публици. Прва изузетно мрачна анимирана серија о Бетмену настала је почетком деведесетих. Временом је ова серија добила мноштво награда и признања. Анимирана серија “Бетмен” подстакла је стварање анимиране серије о Супермену, а касније и серија “Лига праведника” и “Бетмен будућности”.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана