Расел Кроу донирао новац за ресторан оштећен у експлозији у Бејруту

Г.С.
Расел Кроу донирао новац за ресторан оштећен у експлозији у Бејруту

Оскаром награђени аустралијски глумац Расел Кроу донирао је новац за спашавање ресторана "Ле Цхеф" у Бејруту, једног од симбола града који је оштећен у недавној разорној експлозији.

Експлозија која је прошле седмице потресла Бејрут оштетила је значајан број објеката. У насељу Цимејзе, која се налази у непосредној близији луке Бејрут, у потпуности су уништени бројни кафићи, ресотрани, историјске знаменитости.

Ту се налазио скромни али познати ресторан "Ле Цхеф", препознатљив по традиционалној либанској кухињи, који је такође скоро потпуно уништен.

Глумац се придружио покренутој кампањи прикупљања новца за спашавање овог ресторана, а то је потврдио на свом званичном профилу на друштвеним мрежама.

Навео је како је овакав корак направио у знак сјећања на славног кувара, писца и телевизијског водитеља Ентонија Бордејна, који је преминуо 2018. године.

"Да је у животу учинио би исто", рекао је Кроу, упутивши жељу да се порушени ресторан поново обнови и почне с радом.

Двије снажне експлозије су прошле седмице потресле луку Бејрут, након што је дошло до пожара у складишту у којем је неусловно било ускладиштено 2.750 тона амонијев нитрата. Најмање 177 особа је погинуло, трага се за још најмање 30, а повријеђено је око 6.000 особа. Претпоставке су да је усљед експлозије око 300.000 остало је без крова над главом.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана