''Queen Tribute'' и асистент Фредија Меркјурија 14. децембра у Београду

Танјуг
Foto: queenrealtribute.com

БЕОГРАД- Послије наступа од прије двије године, чувени Queen Real Tribute бенд поново ће имати концерт у Комбанк Дворани у Београду, и то са веома специјалним гостом - Питером Фристоном, личним асистентом Фредија Меркјурија, најавили су из те Дворане.

У духу великог хита бенда Queen - Шоу мора да се настави (Show must go on), концерт ће се одржати у оквиру 29-годишњице смрти непролазне величине какав је био фронтмен састава Queen (24.11.1991.), с тим што ће то бити непуних мjесец дана од тог обиљежавања, јер се концерт морао одлагати због пандемијске кризе.

Момци из овог састава један су од најбољих свјетских Queen tribute бендова, иза кога је каријера дуга већ 14 година, обишли су скоро пола Земаљске кугле, и занимљиво је да су имали част да неколико пута отварају неке догађаје и манифестације.

Овог љета управо су они отворили Башту рок клуба Фест у Земуну, а 2019. били су звијезде прве вечери БЕЛЕФ фестивала, док су 2018. године имали мини концерт у Комбанк Дворани уочи премијере успјешног филма "Боемска рапсодија" (Bohemian Rhapsody) о групи Queen.

Увертиру у предстојећи концерт 14. децембра, већ од 19h, направиће специјални гост, који ће овај догађај употпунити и учинити га изузетним, а то је лични асистент Меркјурија - Питер Фристон, најбољи познавалац харизматичног фронтмена групе Queen.

Од господина Фристона, који ће први пут ексклузивно посjетити Београд, публика ће моћи да чује интимне приче и истините детаље о животу великог Фредија Меркјурија.

Кроз фотографије и снимке из Питерове приватне колекције, гледаоци ће доћи у контакт са детаљима из Фредијевог приватног живота и кроз разговор са Питером добиће многе одговоре на питања о великом певачу и његовом животу.

Фристон је упознао Меркјурија у Лондону током рада у "Royak Opera House" за "Royal Ballet", и убрзо добија понуду да ради за Queen, и тако постаје његов лични асистент.

Пуних 12 година живио је са Фредијем у познатом "Garden Lodge"-у, у Лондону, Минхену и Њу Јорку.

Фристон је присуствовао снимању свих албума и спотова групе Queen од 1979. -1991. године, као и свим соло пројектима славног вође бенда.

Он је и главни "кривац" за чувену сарадњу Меркјурија и сада покојне оперске диве Монсерат Кабаље.

Једном приликом позвао је Фредија на концерт велике оперске умjетнице, како би му представио њен рад, након чега се музичар одмах заљубио у њен величанствени глас за који је говорио да је као кристал.

Такође је присуствовао и снимању тек недавно званично објављених заједничких пjесама два гиганта музичке сцене -Мајкла Џексона и Меркјурија.

Кувао је за њега, пратио га на свим приватним путовањима и бринуо се о њему током борбе са неизлечивом болешћу све до самог краја.

Важност његове улоге у Фредијевом животу потврђује и чињеница да се нашао у Фредијевом тестаменту.

Од 1991. до данас посветио је свој живот представљајући живот једног од најбољих пjевача свих времена из једног сасвим другог угла, покушавајући да приближи свijету Фредија као особу, а не као звijезду.

Занимљиво је и то - током снимања филма "Боемска рапсодија", Фристон је учествовао у детаљним консултацијама са цjелокупном екипом, како би Фредијев карактер и темперамент били представљени што увjерљивије, као и у реконструкцији умjетниковог дома Гарден Лодге, до најситнијих детаља.

Queen real трибуте наступа на оригиналној Queen музичкој опреми и у аутентичним костимима, а београдска публика их веома добро познаје по пројекту "Queen Symphony" са симфонијским оркестром и хором када су имали концерте у Сава центру и у Дворани Дома синдиката, односно садашње Комбанк Дворане.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана