Први дан Мото феста у знаку сјајне фестивалске атмосфере

Г.С.
Први дан Мото феста у знаку сјајне фестивалске атмосфере

БАЊАЛУКА - У Бањалуци је јуче почео шести по реду Мото Фест, Бањалука 2023. Лијепо вријеме, добра атмосфера, богат програм и разноврсни садржаји већ првог фестивалског дана привукли су велики број бајкера у Бањалуку.

Предсједник МК Стршљен, Синиша Праштало изјавио је да је један дио посјетилаца из Пољске и Чешке стигао већ у сриједу, а за вријеме Мото Феста најављен је долазак бајкера из 28 европских земаља. Капацитети мото кампа у склопу фестивалске зоне су попуњени, а у Бањалуци и околним градовима тражи се кревет више. 

"Ово је догађај који има велики потенцијал и свака година тражи више давања од нас. Иако гости сваки пут кажу да је фестивал најбољи на којем су били, трудимо се да сваке године организацију дигнемо за једну степеницу горе. Израстамо у највећи, слободно могу рећи, овакав фестивал на Балкану," истакао је Праштало. Својим активностима МК Стршљен током цијеле године ради на промоцији Бањалуке и Републике Српске, а Мото Фест на који долазе пријатељи клуба и љубитељи бајк културе из регије и Европе, само је круна тога рада која нас представља у најбољем свјетлу. 

Током првог фестивалског дана посјетиоци су уживали у Мото сајму на којем се представља 16 свјетских мото брендова, са најновијим моделима мотора и љуад возила, као и произвођачи мото опреме.

Једна новина од ове године су дневне свирке у којима су посјетиоци могли да уживају, те да направе одличну увертиру за вечерњи програм који их је чекао на крају првога дана. Бањалучки асфалт и атмосферу испред тврђаве Кастел, су „запалили" стунтери који су и ове године доживјели овације публике која се окупила да испрати њихове маневре. 

За врхунац атмосфере и доброг провода побринули су се одлични извођачи у оквиру вечерњег програма. Кренули смо жестоко са правом музичко-енергетском бомбом бенда Исказ. Њихова музика која је комбинација хип хопа, рока, метала, регеа и електронике најавила је врелу атмосферу која нас је чекала до краја вечери.   

Слиједио је бенд Коза Мостра који је по први пут наступио на овим просторима и који је са фузијом грчке, етно и балканске музике расплесао публику. На крају вечери слиједио је наступ миљеника публике који се највише ишчекивао. На сцени су се појавили Горан Баре & Мајке уз овације публике. 

Ни данас не пропустите посјетити Мото сајам, још егзибиција на stunt show, дневне свирке са бендовима: Најда - Балкан Трип / Рок Апотека / Django & Space Cowboys / Strings и наравно одличан музички програм за који су вечерас задужени Гоблини, ДЛМ, Кербер. 

Сатнице програма за петак (26.05.):

Петак 26.05.2023. 

10:00 – 19:00 – Мото сајам 

13:00 – дневни концерти 

17:00 – 18:00 – Stunt Show 

Концертни програм

20:30 – Деца лоших музичара – ДЛМ

22:20 – Кербер

00:10 – Гоблини

Улаз за све бајкере је бесплатан. Цијена једнодневне улазнице за музички програм је 20,00 КМ. Продајна мјеста су: онлине продајни систем www.gigstix.ba, продајна мјеста GIGSTIX продајне мреже широм БиХ, Трг Крајине Бањалука, Cafe Bar Кошница Бањалука и Hej Joe. Улазнице ће бити доступне и на самом улазу у тврђаву Кастел. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана