Продуцент Кевин Фајги о критикама на рачун "Марвелових" остварења: Забавно је користити успјех за нови ризик

Agencije
Продуцент Кевин Фајги о критикама на рачун "Марвелових" остварења: Забавно је користити успјех за нови ризик

Предсједник компаније "Марвел" продуцент Кевин Фајги, коначно се огласио након различитих негативних коментара везаних за "Марвелове" филмове, које је раније дао режисер Мартин Скорсезе.

- Свако другачије виђење кинематографије. Свако различито дефинише умјетност. Свако има различиту дефиницију ризика. Неки људи не мисле да је ово што радимо добро. Свако има право на мишљење. Свако има право да понови то мишљење и да се радује ономе што ће се десити. У међувремену - ми ћемо наставити да правимо филмове. Сматрам да сви који раде на овим филмовима воле биоскоп, воле филмове и да људи широм свијета воле наше филмове - рекао је Фајги.

Он је такође додао и то да је "Марвел" свијету представио различите жанрове филмова и поставио своје ликове у врло драматичне и врло људске ситуације.

- Ми смо направили "Грађански рат". Ми смо поставили наша два најпопуларнија лика у врло озбиљну теолошку и физичку препирку. Ми смо убили пола наших ликова на крају једног филма. Сматрам да је за све нас забавно узети наш успјех и користити га како бисмо ризиковали и даље ишли у неким новим смјеровима - додао је Фајги, који није претјерано потресен изјавама познатог режисера.

Мартин Скорсезе је изјавио да "Марвелови" филмови не могу да се воде под кинематографију, јер су чисто забаваног садржаја и асоцирају га на забавни парк.

- Покушао сам, али то нису филмови. Искрено говорећи, ма колико год били добро снимљени и врве глумцима који дају све од себе у датим околностима, подсјећају ме на забавне паркове. Овдје није ријеч о филмовима с људима који покушавају пренијети емоционална и психолошка искуства другим људским бићима - навео је раније Скорсезе.

Са њим се усагласио и славни режисер Френсис Форд Копола, који је чак нагласио да је Скорсезе преблаг у критиковању ових филмова.

- Када је Скорсезе рекао да Марвелови филмови нису прави филмови био је у праву, јер од правих филмова можемо нешто научити, добити, они нас могу просвијетлити и улити нам знање и инспирацију - назначио је Копола.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана