"Прљаво казалиште" више не смије да буде "Прљаво казалиште" – суд донио одлуку

ГС
"Прљаво казалиште" више не смије да буде "Прљаво казалиште" – суд донио одлуку

Спор између Тихомира Филеша и Јасенка Хоуре око права на коришћење назива "Прљаво казалиште", добио је прву званичну судску одлуку.

Из адвокатске канцеларије Кристине Делфин Канцељак, заступника Тихомира Филеша, сазнаје се да је Трговачки суд у Загребу донио одлуку о привременој забрани коришћења назива "Прљаво казалиште" и сродних имена Јасенку Хоури и бенду у јавним наступима.

Дакле, музичари Јасенко Хоура и Младен Бодалец до окончања судског спора више не смију да наступају под именом "Прљаво казалиште".
"Налаже се отказивање свих уговорених активности које пружају услуге музичких концерата, музичких наступа, продукције звучних записа и снимања музике под називом "Прљаво казалиште" и другим сличним називима", наводи се у одлуци Привредног суда.

Оваква привремена судска мјера само је увод у судски процес око права на коришћење имена познате групе – чије право и жиг има донедавни члан групе, менаџер и бубњар Тихомир Филеш – али све док се овај процес не оконча судском пресудом или споразумом страна у поступку, свако коришћење имена на сцени подлијеже новчаним казнама.

Јасенко Хоура није желио да коментарише ову одлуку Привредног суда, већ је медије упутио на адвоката Тонија Ноголицу.

"Не би било у реду да коментаришем поступке који су још у току, чућемо се када све буде завршено", рекао је кратко адвокат.

Менаџер "Прљавог казалишта" Дамир Рамљак -Тигар рекао је да ће бенд наставити са наступима, који ће овог љета бити одржани широм региона, преноси Б92.

Ово није преседан на домаћој музичкој сцени, јер су слични поступци вођени и у случају бендова под називом "Нови фосили" и "Фосили" и "Златни дукати".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана