Принц Вилијам: Не могу више да подржавам Харија

Agencije
Принц Вилијам: Не могу више да подржавам Харија

Цијели живот сам подржавао брата, али више не могу, рекао је принц Вилијам у првој изјави након што су принц Хари и његова супруга Меган одлучили да се одрекну свих краљевских дужности и тиме запрепастили британски двор.

Војвода од Кембриџа је рекао да је тужан због одлуке принца Харија да се одвоји од краљевске породице и што краљевска породица "више није тим", наводи "Сандеј тајмс".

"Цијели живот сам подржавао брата и штитио сам га, али више не могу. Ми смо сада два одвојена свијета. Тужан сам због тога. И све што можемо да урадимо, све што ја могу да урадим, то је да их подржимо и да се надамо ће доћи дан када ћемо поново мислити исто. Желим да сви будемо у једном тиму", рекао је Вилијам једном пријатељу, преноси Блиц.

Британска краљевска породица састаће се сутра да би размотрила даљу будућност војводе и војвоткиње од Сасекса, након што је пар објавио да ће се повући са дужности "виших" чланова краљевске породице и постати финансијски независан, пише британски лист

Састанку на имању Сандрингем ће присуствовати краљица Елизабета ИИ, принц Чарлс, принц Вилијам и принц Хари.

Очекује се да се и Меган, војвоткиња од Сасекса, укљући преко видео линка из Канаде, гдје се тренутно налази.

Ово ће бити први пут да се виши чланови краљевске породице састану након што су Хари и Меган јавно објавили своју жељу - упркос противљењу краљице - да се повуку са својих краљевских дужности и да вријеме проведе између Британије и Сјеверне Америке.

"Сандеј тајмс" преноси таксативно и "дневни ред" састанка и питања која ће бити отворена: које ће званичне дужности обављати Хари и Меган у Британији и иностранству у име краљевске породице и владе, какве титуле ће имати, колико ће новца добити од краљице и принца од Велса након што прогласе "финансијску независност", као и какве комерцијалне послове пар може да ради.

Пред састанак на највишем нивоу у краљевској породици, познаваоци прилика наводе да одлуке о улогама Харија и Меган, након што одлучили да се одрекну дужности, морају “пажљиво и промишљено” да буду доњете, а да ће наредни кораци бити доњети након састанка у понедјељак. Британски лист пише и да је жеља краљице Елизабете ИИ да се цијела ситуација разријеши “на миру, у наредних неколико дана, а не недјеља”.

Очекује се да комплетан план буде договорен и објављен наредне недјеље.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана