Преминуо пјевач народне музике Мирослав Радовановић

Г.С.
Преминуо пјевач народне музике Мирослав Радовановић

Пјевач Мирољуб Брзаковић Брзи, опростио се од свог колеге Мирослава Радовановића који је преминуо.

“Отишао је у вечност јос један мој драгих колега а имао сам то задовољство да га и лично упознам пре неку годину на снимању новог програма на ТВ Браничево ако се добро сећам и на први контакт са њим сам осетио да је добар и искрен цовек, остају неке песме попут ове коју је снимио 1973. године које ће се певати док је људи и света”, написао је Брзи у својој објави, пренијели су српски медији.

Радовановић је публици је највише познат по пјесми “Ти си жена мог живота”.

Рођен је 1947. године у селу Трешњевица код Ариља. У раној младости учествује на многим такмичењима пјевача аматера. Прву плочу снима 1970. године са пјесмама “Желео бих да те сретнем” и “Не могу без тебе, не могу са тобом”, настале у сарадњи са композитором Чаславом Ђоковићем. Убрзо након тога је уследила сарадња са композитором Предрагом Вуковићем Вукасом и настаје велики хит “Ти си жена мог живота”. Плоча је продата у 500.000 примјерака. Потом се ређају хитови “Док те чекам испод липа”, “Довиђења, довиђења”, “Не играј се, не мучи ми душу” и многи други.

У току своје дугогодишње каријере сарађивао је са композиторима као што су Часлав Ђоковић, Предраг Вуковић Вукас, Предраг Неговановић, Шабан Шаулић и многи други. Неке пјесме је и сам компоновао.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана