Преминуо комичар који је требао да носи Олимпијску бакљу

ГС
Преминуо комичар који је требао да носи Олимпијску бакљу

Популарни јапански телевизијски комичар Кен Шимура прва је позната личност у Јапану која је умрла од посљедица вируса корона. Наиме, седамдесетогодишњи Кен Шимура, који је привукао фанове многих генерација, умро је јуче у токијској болници у којој се лијечио, објавила је његова званична агенција "Изава".

Када је вијест објављена, његове присталице окупиле су се испред болнице како би му одали почаст.

Шимура је био хоспитализован 20. марта због упале плућа, грознице и проблема са дисањем, након чега је стављен на респиратор.

Био је био рок бенда "Дрифтерс" (састављеног од комичара) а славу је стекао глумећи у комедији ове групе "Осам је сати, окупи све". Био је фан америчког комичара Џерија Луиса, од кога је црпио инспирацију.

У посљедње вријеме се спремао за нови филм а био је и одређен да трчи са олимпијском бакљом у јулу, прије него што су Олимпијске игре одложене.

Вијест о Шимуриној смрти објављена је у вријеме када су у Токију потврђени нови случајеви заразе а градске власти упозоравају на брзо ширење епидемије.

У Токију је јуче регистровано 68 нових заражених особа, па је укупан број 430 заражених у том граду, док је у целој држави регистровано 2.578 обољелих.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана