Преминуо басиста легендарног бенда AC/DC

Б92
Foto: Твитер

Басиста легендарне групе AC/DC Пол Метерс, који се бенду придружио 1975. године, је преминуо.

Он се групи придружио након објављивања албума "High voltage", када је замијенио оригиналног басисту Лерија фон Кредита. Међутим, покојни фронтмен Бон Скот отпустио га је послије само неколико недјеља.

Метерс је напустио свијет музике након разлаза са легендарним аустралијским рокерима, а у бенду га је земијенио Марк Еванс. Пре AC/DC, Метерс је свирао бас за бенд Армагедон. Наводно је из бенда добио отказ зато што је "превише лијеп, превише самосталан", преноси guitarworld.

Метерс је дао само један интервју послије тога, у којем је рекао да је био "лијен", и да није имао шта да једе због беспарице.

Смрт Метерса је на Фејсбуку саопштио његов пријатељ Род Вескомб, који је открио да је музичар "живио повучено у позним годинама" и да је "рокенрол начин живота оставио посљедице по његово здравље", преноси "Дејли мејл".

"Увијек је могао да ме насмије. Изгубили смо контакт када се одселио, као и многи други људи. Како сам чуо, у позним годинама је живио повучено, пошто му је здравље било нарушено усљед рокенрол стила живота у младости", написао је Вескомб.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана