Позната имена из свијета електронске музике стижу на Нектар ОК Фест 2024

Г.С.
Позната имена из свијета електронске музике стижу на Нектар ОК Фест 2024

Након најава првих имена ливе програма који већ од самог старта обећава, јер доноси нека од најпознатијих свјетских и регионалних имена, која ће овога љета засвирати на Тјентишту, на јубиларном десетом по реду Нектар ОК Фесту од 19. до 21. јула, организатори најављују и феноменалну листу имена из свијета електронске музике која ће овогодишњем фестивалском програму дати једну сасвим нову енергију.

Већ сада је познато да су овога љета за незаборавну ОК атмосферу на Тјентишту задужени: ТThievery Corporation, The Toy Dolls, Парни ваљак, Ритам Нереда, Зостер, Војко В, Грше, Мортал Комбат, Nipplepeople, Pero Defformero, Свемирко и Sunshine, а да атмосфера буде још „врелија" побринуће се и: OXIA; Technasia; Victor Ruiz; DJ Jock; Mladen Tomic; Nebs Jack; Nemax i Jakka. И то није све, јер ОК Team у наредним данима доноси још нових имена који ће наступити у оквиру фестивалског програма.

OXIA један од најцјењенијих француских DJ-ева који је преко 20 година у овом послу и иза кога су бројне турнеје које је радио широм свијета. За цијењене издавачке куће као што су Компакт, Hot Creations, 8bit, Knee Deep In Sound, Saved, Diversions Music, направио је импресивну листу ремиџева и издања, које су га закуцале у сам свјетски врх електронског звука. Његов највећи хит Domino нашао се на листи готово сваког DJ-а. Ријеч је о хиту из 2006. године који на YouTube платформи има преко 47 милиона прегледа.

Technasia, великан електронске музике, франсцуски DJ и продуцент. Ријеч је о провокативном умјетнику са укусом за истаживање, који спаја софистицирани музички сензибилитет са неуморном знатижељом. Како и сам каже: "Електронска музика је најбољи језик од свих. Без ријечи, само вибрација, емоција и ритам."   Иза њега је велики број хитова, а године 2021., његово издање 'Bring It Back' спомињало се као једна од пјесама године.

Victor Ruiz на свјетској сцени пристуан је од 2013. године. Карактеришу га јединствени и енергични DJ наступи, чврсте, али groovu techno продукције и његова пионирска етикета - Volta Records. Како и сам каже, његова музика је мелодична и увијек долази из дубине његовог срца. У питању је беспријекоран професионалац, чији сваки наступ изазове и забави публику у једнакој мјери. Захваљујући годинама формирања, у којима је научио све о DJ-ингу кроз искуство из прве руке, Victor показује ниво вјештине, динамичности и инстинкта који је урођен.

Techno  продуцент и DJ из Слита – DJ Jock већ са 18. година потписао је своје прво самостално издање. Редовно издаје за етикете као што су Phobiq, Intec Digital Carla Coxa i Pornographic Recordings Cristiana Varele, а познато је да његову продукцију константно врте велика имена као што су Adam Beyer, Ilario Alicante, Joseph Capriati, као и велики, Carl Cox и Cristian Varela, те многи други. Апсолутни Coxов фаворит, трака Raw Love увела је насмијаног сплитског продуцента у горњи дом свјетских DJ звијезда. Издана на гигантском Intec Labelu у Coxоvom власништву, у само је неколико дана дошла у топ 20 Beatpotroveлисте најпродаванијих издања у свијету.

Хипнотички спој techna и tech house-а, додатно појачан снажним groove-ом и bass линијама одликују сетове Младена Томица.  Омиљени DJ наша два stage-а /ОК Summer stage & ОК After Party/ који публику неуморно држи на ногама до првих свитања на Тјентишту ... са нама је и ове године. Препознаћете га по бескомпромисном звуку, снажној енергији од које је саткан сваки његов сет, пажљиво одабраним композицијама и уникатној продукцији. Ту је и снажан лични печат, било да се ради о миксању, продуцирању или ремиксовању.

Nebs Jack, DJ и продуцент, кооснивач и резидент DJ Freshwave Festival-а, креатор јединственог плесног концепта Art of Emotions – Nebs Jack је већ годинама препознатљиво име на регионалној електронској музичкој сцени и свакако једно од најутицајнијих из Босне и Херцеговине. Дjелио је DJ пулт са највећим DJ-евима као што су:Hot Since 82, Boris Brejcha, Hernan Cattaneo, Dubfire, Sasha, Deborah De Luca, Anna, Eelke Kleijn,Roger Sanchez, Hosh, David Morales, Mark Knight, James Zabiela, Oxia, Umek, ….

Nemax се први пут заинтересовао за музику још у средњошколским данима, а почео је да се бави електронском музиком и DJ-ингом 2005. године када је букирао своје прве наступе. Посљедњих година полако али чврсто заузима своје мјесто на све еволуирајућој и активној клабинг сцени главног града Србије – Београда, а нижу се и његови наступ широм Европе.

Његови клупски и фестивалски наступи познати су широм свијета. У питању је DJ Yakka, а звук који га карактерише је house у својим разним поџанровима. Од лаганијих deep, disco ритмова до тврђег клубског, tech house звука или мелодичног progressive-а, melodic housea, афро housea…

Разноврстан програм десетог издања Нектар ОК Феста, гарантује одличну забаву. За све заинтересоване ОКфестовце, у продаји је фестивалски пакет ОК камп (4 дана у фестивалском кампу + улазница за фестивал). Продаја се врши у цијелој регији путем продајних сервиса  gigstix.ba / gigstix.com / gigstix.me / entrio.hr / entrio.si .  .

Ускоро доносимо нова имена десетог по реду Нектар ОК Феста 2024. Све информације о самом догађају, доступне су на званичној фестивалској страници www.okfest.net 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана