Поставка фотографија Роба Вудкокса у Београду: Спој енергије, различитости и креативности

Агенције
Поставка фотографија Роба Вудкокса у Београду: Спој енергије, различитости и креативности

Изложба познатог модног и умјетничког фотографа Роба Вудкокса отворена је у Народном музеју у Београду, што је означило почетак кампање 17. београдског фестивала игре (БФИ) за који је визуелни идентитет креирао управо овај амерички фотограф.

Вудкокс живи на релацији Лос Анђелес - Њујорк - Сијудад Мексико, а тренутно борави у Београду како би креирао неколико радова с младим играчима из Србије и представио своја дјела београдској публици.

- Посебну захвалницу упутио бих Аји Јунг из Београдског фестивала игре, јер је успјела да направи овај предиван приказ мог рада. Раније сам изјавио да је ово први пут да имам изложбу у неком од националних музеја - тако да сам веома узбуђен и срећан што сам овдје. Као што видите, мој рад се односи на разна људска стања и за мене је веома важно да заједно радимо на нашем напретку и да се константно изграђујемо као особе - казао је Вудкокс.

Додао је да се нада да ће публика у његовом раду видјети моћ коју људи могу да створе када су заједно.

- Када људи споје своје енергије, кад је ту урачуната и њихова различитост и креативност - то су на неки начин поруке које мој рад шаље - закључио је Вудкокс. 

Изложба, коју су заједно припремили Београдски фестивал игре и Народни музеј у Београду, представља компилацију радова из неколико различитих фаза, али са заједничком темом која у фокус ставља љепоту и посебност људског тијела.

Вудкокс ради за бројне познате модне брендове, потписао је на стотине страница различитих модних часописа у Сјеверној и Јужној Америци и излагао своје фотографије у 25 свјетских метропола.

Такође, често продуцира пројекте који подижу свијест о различитим горућим друштвеним темама, држи радионице и подучава младе широм свијета.

Вудкокс је током посљедњих мјесеци за Београдски фестивал игре, који ће се наредне године одвијати под слоганом “Чиста сензација”, припремио неколико занимљивијих фото-инсталација које ће током наредних мјесеци најављивати програм једног од најважнијих европских фестивала умјетничке игре, како у домаћим, тако и у иностраним медијима.

Отписан и код Зидана

Да ствар по Јовића буде још гора, на њега изгледа озбиљно не рачуна ни Зинедин Зидан. Када је коначно пробио лед и уписао се у листу стријелаца против Леганеса чинило се да је коначно кренуло све како треба. Међутим, то се није десило, јер је Француз одлучио да га не уврсти у протокол за суботњи меч са Еибаром.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана