Послушајте нову ствар Radio Groove бенда

mondo.ba
Послушајте нову ствар Radio Groove бенда

Бихаћки нео свинг бенд Радио Groove снимио је сјајан cover „Booty swing".

Ријеч је о музичкој теми из четрдесетих година прошлога вијека коју су тада снимили Лил Harding Armstrong и Her Swing Orchestra, пјесму је касније обрадио чувени музичар Паров Стелар, да би посљедњу верзију снимио нови музички састав из Бихаћа Радио Groove.

Радио Groove бенд су прошле године основали некадашњи чланови бенда Scripta. Funk, jazz, соул, поп, рок, avid jazz, нео фaнк, свинг, дисцо и р'н'б ритмови заступљени су на свиркама бенда који осваја публику у БиХ и региону. Бенд чине искусни и професионални музичари: Аладин Кечаловић (бубњеви), Самир Торомановић (бас), Делијан Малкоч (гитара), Наил Јусић (клавијатуре), Санел Кабиљагић (труба), Елведин Малкоч (саксофон) и Нејра Карабеговић (вокал).

Они нису бенд који се слуша као бекграунд, они враћају музику на централну бину и с лакоћом чине да се људи окупе око ње и да уживају, да се синхронизују, да открију заборављену радост групне плесне терапије и да постану дио groovа. Себе су пронашли у нео свинг правцу, што потврђује цовер „Booty swing ". Бенд Радио Groove тренутно припрема и свој први албум, а до тада у њиховим јединственим свиркама које вас враћају у нека заборављена времена можете уживати у Бањалуци, Сарајеву и Загребу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана