Послушајте до сада необјављену песму Ерика Клептона и Б. Б. Кинга

ГС
Послушајте до сада необјављену песму Ерика Клептона и Б. Б. Кинга

Претходно необјављена пјесма Ерика Клептона и Б. Б. Кинга објављена је као најава поновног издавања њиховог албума “Ридинг Wитх тхе Кинг” за 20. годишњицу.

Њихова верзија блуз стандарда “Роллин” и Тумблин “једна је од две нумере додате на оригинални албум за његово поновно објављивање које ће уследити 26. јуна".

“Ерик Клептон и Б. Б. Кинг први пут су наступили заједно у Њујорку 1967. године”, пише у саопштењу.

''Више од 30 година касније, 1999. године, два дугогодишња пријатеља удружила су снаге како би створили колекцију потпуно нових студијских снимака блуз класика и савремених песама.

Резултат свега тог је био албум “Ридинг Wитх тхе Кинг” који је издат у јуну 2000. године и продат је у преко 2 милиона примерака у Сједињеним Америчким Државама, те освојио и Греми награду 2000. за најбољи традиционални блуз албум'', преноси Хигхwаyстар “Од рокнрол гитариста нико не свира боље него он, а блуз свира боље него многи од нас”, рекао је покојни Б. Б. Кинг за Клептона у интервјуу Ролингстоуну 2000. године.

''Много пута су ме питали: ''Зашто ти и Ерик не радите нешто заједно? “Напокон је пронашао времена и ту смо. … Рекао сам му да он одабере све, а ако се ја не слажем са нечим, разговараћемо о томе – али нисмо. Имао је сјајне идеје. Тако да му у потпуности верујем. ” Уз ''Роллин“ и Тумблин “, на албуму се налази и необјављена нумера ''Лет Ме Лове Yоу “.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана