Посебан евровизијски програм умјесто "Евросонга"

ГС
Посебан евровизијски програм умјесто "Евросонга"

Европска радиодифузна унија је у сарадњи са холандским јавним сервисом који је требало да организује овогодишњу "Пјесму Евровизије" у Ротердаму потврдила да је у припреми нови програм који ће се емитовати 16. маја уместо финала отказаног "Евросонга".

Посебан програм под називом "Еуровисион: Еуропе Схине А Лигхт" ће одати почаст овогодишњим такмичарима који се због отказивања фестивала у Ротердаму неће наћи на евровизијској сцени, а организатори најављују и доста изненађења за обожаваоце и гледаоце крај малих екрана, наведено је на званичном сајту "Пјесме Евровизије".

Водитељи програма ће бити Шантал Јанзен, Едсилија Ромбли и Јан Смит, који су били најављени и као водитељи отказаног "Евросонга".

План је да програм, поред овогодишњих учесника, окупи и познате евровизијске извођаче са претходних такмичења који ће извести хитове "Пјесме Евровизије“ на препознатљивим мјестима широм Европе.

Извршни супервизор "Евросонга" Јон Ола Санд је навео да ће овај програм попунити празнину која је настала због отказивања такмичења.

"Нажалост, ове године неће бити 'Пјесме Евровизије'. Умјесто тога, покушаћемо да 16. маја ујединимо Европу са јединственим телевизијским програмом. Позивамо све емитере који су хтјели да пошаљу представнике на овогодишњу 'Пјесму Евровизије' и друге чланове ЕБУ-а да емитују ову емисију у духу јединства и заједништва“, рекао је Јон Ола Санд.

Посебан програм ће се директно преносити и очекује се да ће трајати око два сата, а најављено је да ће бити омогућен и пренос путем Yоутубеа. Радио-телевизија Србије је показала интересовање за пренос посебног евровизијског програма.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана