Поруке које је Деп слао пријатељу могле би потпуно да га униште

Agencije
Поруке које је Деп слао пријатељу могле би потпуно да га униште

Поруке које је холивудски глумац Џони Деп слао свом пријатељу, а у којима се наводи шта би све радио бившој супрузи Амбер Херд, могле би да униште живот и каријеру славног и многима омиљеног глумца.

Холивудски глумац, који је пре неколико дана присуствовао премијери филма "Минамата" у Берлину, а који је делом сниман и у Србији, тренутно води битку на два фронта, тачније у две суднице - једна у Великој Британији, друга у Америци. На суду у Вирџинији Деп се спори с бившом супругом, коју је тужио због каљања угледа и части тражећи одштету од 50 милиона долара, а повод тужби је текст који је она написала за "Вашингтон пост" 2018. године.

У том тексту је говорила о себи као жртви насиља у браку, те као амбасадорка за женска права у Америчком савезу за грађанске слободе позвала на подршку злостављаним женама. Деп ју је тужио, иако га у тексту није споменула. Друга тужба је за клевету у Лондону. Наиме, Деп тужи "Њуз груп њузпејпер" у чијем окриљу излази дневни лист "Сан", у којем је 2018. године објављен чланак о томе како је злостављао бившу супругу.

Због тога се Деп и налази у Лондону у којем је доживео ново, неугодно изненађење. Оно што се десило на суђењу у Лондону може и те како да му закомпликује и живот и каријеру.

 

На суђењу су испливале поруке које је холивудски глумац слао пријатељу, такође глумцу Полу Бетанију, а у којима га позива на насиље над Амбер Херд. Како преноси Гардијан, Деп је у новембру 2013. године Бетанију послао поруку: "Хајде да запалимо Амбер", а само неколико сати касније тог дана послао је још једну:
"Хајде да прво удавимо Амбер пре него што је запалимо".

У истој поруци навео је и да ће имати однос са њеним лешом само како би се уверио да је мртва. Поруке су прочитане током парнице, коју је Деп покренуо против таблоида "Сан".

На изненађење многих, новинарка портала Паге Сиx Емили Смит објавила је да је некадашњи глумчев правни тим "случајно поделио 70.000 текстуалних порука с браниоцима у Лондону". На прелиминарном саслушању на суду могле су да се чују неке од тих порука које је Деп, како тврде, слао свом пријатељу Бетанију.

Адвокат таблоида "Сан" Адам Волански искористио је део порука, оних из маја 2014. године, као потврду истинитости изјаве Амбер Херд да ју је Деп ударао и бацио чизму на њу пре него што се онесвестио у тоалету.

Деп је у поруци Бетанију написао да је попио "пола боце вискија, много ред булова и вотки, пилула, две боце шампањца у авиону..." пре него што ју је покупио авионом у Лос Анђелесу. И данас и 2016. године Депови амерички адвокати тврде да ништа од тврдњи његове бивше супруге није истина и да су оне део "сложених подвала чији је циљ да за њу створе позитивни публицитет који би јој помогао да напредује у каријери".

Ко је кога ударио

"Нигде, понављам, нигде нема ниједне поруке имејла, документа у којем Деп каже 'ударио сам Херд' или 'ударио сам је у више прилика", рекао је Депов британски адвокат Дејвид Шерборн након читања садржаја порука, те додаје:

"За разлику од признања госпођице Херд које смо имали прилике да видимо".

При томе је Шемброн мислио на снимке које су различити медији недавно објавили, а на којима Херд признаје да је ударила Депа.

Како је додао, једна страна лаже, друга не лаже.

"Видимо да лаже госпођица Херд. Господин Деп је 100 одсто чист", рекао је адвокат.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана