Пол Мекартни припрема биографију “The Lyrics”: Аутопортрет у 154 пјесме

Г.С.
Пол Мекартни припрема биографију “The Lyrics”: Аутопортрет у 154 пјесме

Поглед на људе, мјеста и околности које су скривене иза текстова пјесама написаних прије много година, с “Битлсима” и мимо њих, биће смјештен у корице књиге “The Lyrics”, Пола Мекартнија.

Свјетлост дана ова књига, која ће неколико стотина страница бити прави аутопортрет у 154 пјесме, требало би да угледа 2. новембра, а приказаће његов живот и каријеру, те ће бити попраћена различитим скицама, писмима и фотографијама из његове приватне архиве.

- Питали су ме често да ли бих написао аутобиографију, али вријеме никад није било право. Једина ствар коју сам увијек успио направити, било код куће или на путу, јесте писати нове пјесме. Знам да људи, када дођу у одређено доба, воле да пишу дневник да се присјете свакодневних догађаја из прошлости, али ја таквих биљежница немам. Оно што имам су моје пјесме, и то стотине њих, за које знам да имају приближно исту сврху. Све  пјесме обухватају читав мој живот - рекао је Мекартни.

Књига је уређена и припремљена да све у њој иде абецедним редом, а у књизи ће први пут бити објављене и завршне верзије многих пјесама, те начин на који су настале и инспирацију од које су створене.

- Надам се да ће ово многима показати нешто о мојим пјесмама и мом животу што прије нису видјели. Покушао сам да испричам нешто о томе како музика настаје и шта она значи за мене и надам се шта може значити и за друге - додаје он.

Књигу је саставио Пол Малдун, који је навео да је, према разговорима с Мекартнијем током протеклих пет година, ова књига вјероватно најближа аутобиографији Пола Мекартнија, те да више од овога свијет вјероватно неће видјети.

- Пол Мекартни сваки аспект свог живота проматра дуго и детаљно. Вјерујем да ће читаоце погодити књига која ће приказати једну другу његову страну. Из ове књиге ће изаћи као важан књижевни лик - наводи Малдун.

Мекартни је био члан “Битлса” до њиховог распада 1970. године, након чега отпочиње његова успјешна соло каријера. Након тога оформио је бенд “Вингс” са својом првом женом Линдом. Његова сарадња са Џоном Леноном сматра се за једну од најуспјешнијих сарадњи прошлог вијека.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана