Погледајте колико су пара добиле естрадне звијезде за наступе у Будви

Г.С.
Погледајте колико су пара добиле естрадне звијезде за наступе у Будви

Традиционалан и ексклузиван програм, окарактерисан као пројекат од највећег значаја који је Будву позиционирао у престижну дестинацију за боравак током новогодишњих празника, коштао је Туристичку организацију Будве више од пола милиона еура, од којих је 350 хиљада отишло на хонораре музичким звијездама

Туристичка организација општине Будва постарала се да и ове године Будва организује најбољи дочек Нове године у региону.

Традиционалан и ексклузиван програм, окарактерисан као пројекат од највећег значаја који је Будву позиционирао у престижну дестинацију за боравак током новогодишњих празника, коштао је Туристичку организацију Будве више од пола милиона еура, од којих 350 хиљада је отишло на хонораре музичким звијездама.

Управо примаљиви хонорари претходне двије и по деценије од када се организују јавни дочеци на Тргу сликара испред староградских бедема, одлучујући су да готово све музичке звијезде са простора некадашњег Југославије бирају Будву да наступају у најлуђој ноћи.

Ни ове године се није штедјело, па иако је "Вијестима" речено да је чак било и цјенкања са појединим звијездама, астрономски хонорари нијесу ни сада изостали.

ТО Будва је као кец из рукава за овогодишњи тродневни новогодишњи програм одлучила да управо ноћ уочи нове године, односно 30. децембра привуче највише посјетилаца у метрополу туризма ангажовањем тренутно најпопуларније фолк пјевачице на просторима Балкана.

Александра Пријовић, која је протеклог мјесеца напунила више пута дворане у пријестоницама Хрватске, Србије и Босне и Херцеговине, добила је 80 хиљада еура да наступи на великој бини, која је инсталирана на староградском тргу.

Иако је Пријовићева имала понуде да наступи у још неколико градова, будванска се није могла одбити. Очекује се да ће популарна прија довесети на десетине хиљада посјетилаца.

Прије Пријовићеве, снахе највеће југсловенске фолк звијезде Лепе Брене, која ће 31. децембра наступити у Бару, музички програм је у суботу 30. децембра отворито концерт Градске музике Будве, за чије анагжовање ТО Будва ће издвојити 4.000 еура.

Након настарије градске музике у Црној Гори, услиједиће наступ бенда "Академиа" из Бара, чији хонорар је 2.500 еура, док ће, како "Вијести" сазнају, Биг бенд Дејана Петровића за наступ прије концерта Пријовићеве инкасирати 23 хиљаде еура.

У недјељу, 31. децембра, на тргу испред Старог града концерт под називом "Дјеци дијечије" ће одржати дјечији хор "Звјездице" којим руководе Ана Клепић и Сања Перић, а поп/рок звук, који ће и обиљежити друго новогодишње вече, на бину ће прво "донијети" Ђорђе Давид & Деатх Сањ уз Ивану Петерс и специјалну гошћу Славицу Ангелову. За њихов наступ издвојен је хонорар од 18 хиљада еура.

У наставку програма ће наступити београдска рок група "Ван Гогх", чије ангажовање ТО Будва је платила 25 хиљада еура.

Звијезда новогодишње вечери, који ће посјетиоцима метрополе туризма пожељети улазак у нову 2024. годину је хрватски поп пјевач Тони Цетински, који је за наступ у Будви добио хонорар од 50 хиљада еура.

Концерт класичне музике под називом "Музика расположења" и ове године ће се одржати у већ традиционалном термину, 1. јануара у 14 сати. Познате оперске арије публици ће представити Љубица Врањеш, Драгољуб Арсић, Весна Ђурковић, Марко Живковић и Лана Асија Дабовић, а специјални наступ и несвакидашњу виртуозност на клавиру ће љубитељима класичног звука поклонити млади будвански пијаниста Немања Радуловић.

У вечерњем термину ће наступити познате музичке звијезде. Тако ће 1. јануара музички програма на централној бини отворити фолк пјевач млађе генерације Никола Роквић који ће за наступ у Будви инкасирати 20 хиљада еура. Након њега наступиће поп пјевачица са најбољим гласом и евровизијска побједница Марија Шерифовић, чији хонорар је 45 хиљада еура.

Највећи хонорар за наступ у Будви ове године добио је српски поп пјевач Жељко Јоксимовић који ће наступити посљедњи прве ноћи 2024. Он је за концерт у Будви добио 85 хиљада еура.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана