Почиње снимање нових “Камионџија”

ГС
Почиње снимање нових “Камионџија”

У петак почиње снимање дугоочекиване игране серије “Камионџије”. Серијал од двадесет епизода биће сниман на Убу и у околини. Од редитеља Филипа Чоловића се сазнаје да је све спремно и да се у ниском старту очекује почетак снимања. Премијерно емитовање је планирано у другој половини децембра ове године, на РТС 1.

 

 

– Због великих очекивања људи, важно је напоменути да ово није ни римејк старих “Камионџија” а ни наставак те серије. У питању је нешто треће. Гордан Михић, творац “Камионџија”, написао је ове текстове као омаж старој серији, али су и ликови и ситуације другачије. Нажалост, он више није са нама, а сигурно би умио да боље објасни до које мјере је његов претходни рад утицао на стварање ове серије, а сигурно јесте, јер његови текстови носе наслов “Камионџије 3”. Ипак, понављам, ово није римејк старих “Камионџија”, нема ни Паје, ни Јарета. Уосталом, та два глумца (Павле Вуисић и Миодраг Петровић Чкаља) су на тако изузетан и упечатљив начин оживјели те ликове, да би било бесмислено да их играју други глумци. У нашој серији пратимо два потпуно нова лика, Бају и Жићу, њихов међусобни однос и однос према свијету, њихове љубави и животне проблеме – прича за Блиц редитељ Чоловић.

Носеће улоге у серији играју Ненад Јездић (Баја) и Тихомир Станић (Жића), а поред њих играју и: Наташа Марковић, Бранислав Зеремски, Паулина Манов, Данина Јефтић, Ива Илинчић, Небојша Илић, Бојан Димитријевић, Марко Гверо…

– Набројани глумци тумаче ликове који ће се појављивати кроз више епизода, а кроз саму серију проћи ће више од 150 глумаца – истиче он.

Сценарио серије је написао Гордан Михић, а адаптацију је урадио Жељко Хубач.

– Михић је свакако један од наших највећих сценариста. У жељи да му на неки начин одамо признање, желио сам да кафане у нашој серији носе називе његових познатих дјела. Михић је некако кроз своје текстове и филмове уткан у све нас. Ово не говорим без разлога. Било је веома тешко Жељку Хубачу да адаптира Михићеве текстове, а то је било неопходно због мјеста на коме снимамо, објеката и неких мојих редитељских жеља. Међутим, оно што је најважније, ликови, атмосфера и заплети су Михићеви. Уз примјесу оног црног таласа, који је он увијек гајио у својим текстовима – наглашава Чоловић.

Открива шта је било најтеже у реализацији овог телевизијског пројекта.

– Рекао бих да су двије ствари тешке. Прво, како оправдати наслов ове серије? “Камионџије” имају не само своју публику, већ фанове који не желе ни да чују за нешто ново или другачије. На нама је да их убједимо да не желимо да се такмичимо са старом серијом, већ да снимамо нешто потпуно другачије. Нови људи, нова земља, ново окружење, мада… можда су неки проблеми стари. Друга ствар се тиче самог снимања. Снимамо углавном екстеријере, у покрету смо, све вријеме смо на терену (провешћемо готово четири мјесеца на Убу), велики број глумаца, објеката, статиста… – истиче Филип Чоловић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана