Почело снимање серије “Камионџије” у режији Филипа Чоловића: Нова прича о сувозачима и пријатељима

Г.С.
Почело снимање серије “Камионџије” у режији Филипа Чоловића: Нова прича о сувозачима и пријатељима

Прошло је скоро 50 година откако су камионе возили познати Паја и Јаре у серији “Камионџије”, а Миодраг Петровић Чкаља и Павле Вуисић насмијавали публику широм бивше Југославије.

Годинама након приказивања ове телевизијске серије Гордана Михића, у режији Мила Ђукановића, почео је рад на новој серији инспирисаној поменутим остварењем, премијерно приказаним 1972. године.

Прва клапа нових “Камионџија” прије неколико дана снимљена је у Убу. Сценарио је писао Жељко Хубач, а за режију је задужен Филип Чоловић.

- Ово није ни римејк старих “Камионџија”, а ни наставак те серије, већ нешто треће. Гордан Михић, творац “Камионџија”, написао је текст као омаж старој серији, али су и ликови и ситуације другачији. У нашој серији пратимо два потпуно нова лика, њихов међусобни однос и однос према свету, њихове љубави и животне проблеме - навео је Чоловић, нагласивши да је ово потпуно нова идеја, у чијој основи је остала социјална прича.

Како је објаснио Михић никада није изашао из црног таласа и увијек је приказивао социјалне и класне разлике.

- Остала је прича о два човека, потпуно различитих темперамената, различитих интересовања, који вероватно никада не би друговали, али животна ситуација, немање посла споји их да буду пријатељи и сувозачи - казао је Чоловић.

Главни ликови које играју Ненад Јездић и Тихомир Станић зваће се Жића и Баја.

- И Павле Вуисић и Гордан Михић и Миодраг Петровић Чкаља су постали легат овог народа и ове државе и то је у том смислу недодирљиво, али нас то не спречава да ми пробамо да испричамо нашу причу - изјавио је Јездић.

Жића је лик који је бивши библиотекар у сеоској школи, окарактерисан као вјечити оптимиста и шепртља.

- Овај лик којег ја играм је библиотекар који се стицајем околности нађе за воланом камиона. Ја сам после велике популарности и серије “Крај династије Обреновић” стицајем околности завршио на грађевини у Енглеској и морао сам са мојим братом да радим да бих преживео та времена. И у овом лику, чини ми се да се осећам као у сопственој кожи - навео је Станић.

Серија ће бити сачињена из 20 епизода, а биће емитована крајем године.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана