„Пјесма за Евровизију“ – ово је првих осам финалиста

Танјуг
 „Пјесма за Евровизију“ – ово је првих осам финалиста

БЕОГРАД - У првом полуфиналу музичког телевизијског такмичења "Пјесма за Евровизију 2024" синоћ је одабрано осам композиција која иду у финале избора за српског представника на "Еуросонгу".

У преносу уживо на Првом програму Радио-телевизије Србије (РТС), сабирањем смс гласова гледалаца и стручног жирија, на основу пола-пола, бирало се између 14 представљених пјесама.

У финале "Пјесме за Евровизију" су прошли певачица Бресквица са пјесмом "Гнездо орлово", затим Христина и "Бедем", Лена Ковачевић и "Зови ме Лена" и М.ИРА са "Перцепцијом".

Даље иду и Бојана и Давид са песмом "Но но но", Марко Мандић и "Дно",  бенд Кени није мртав са "Дијамантима" и Зорја и "Лик у огледалу".

Друго полуфинале слиједи 29. фебруара, када ће бити изабрано додатних осам такмичара, за укупно 16 колико ће се наћи 2. марта у финалу "Пјесме за Евровизију", гдје се бира представник Србије који иде у мају на "Пјесму Евровизије" у шведски град Малме.

Програм су водили глумац Славен Дошло и лице РТС-а Драгана Косјерина, док су се из "зелене собе" са извођачима укључивали Кристина Раденковић и Стефан Поповић.

РТС је најавио да ће свој дио приход од смс гласова све три вечери дати удружењу „Звончица“ за помоћ дјеци оболелих од малигних и ријетких болести.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана