Петар Грашо за “Глас Српске” пред наступ у Бањалуци: Најбоље пјесме настају из љубави и радости

Илијана Божић
Петар Грашо за “Глас Српске” пред наступ у Бањалуци: Најбоље пјесме настају из љубави и радости

Немам такав однос према својим пјесмама да једну волим или мрзим више од друге. Све ме оне подсјећају на једно вријеме и људе и свака је мали свемир за себе.

Казао је ово у разговору за “Глас Српске” пјевач Петар Грашо, који ће вечерас од 21 час наступити на бањалучкој тврђави Кастел. Дуго очекивани наступ једног од најцјењенијих регионалних музичара организује агенција “Стар травел”.

ГЛАС: Постоји ли нека пјесма (или пјесме) која Вам је мало дража за извођење од других? Или неки простор или град у којем најрадије наступате? ГРАШО: Имам огромну привилегију и срећу што људи у цијелој регији пјевају моје пјесме на концертима и да нема неких већих разлика у топлини и атмосфери. Ипак, концерт у сплитској Арени испред моје публике, која је углас пјевала са мном два сата, морам ставити као једну од љепших успомена.

ГЛАС: Чиме се водите приликом стварања и шта бисте рекли да Вас је најчешће и највише инспирисало?

ГРАШО: Током рада у студију водим се искључиво тиме да је мени то што радим добро. Имам срећу да сарађујем са најбољим музичарима и породицом Хуљић, који су генијалци, а и моји дивни породични пријатељи. Код нас све настаје из чисте љубави и радости.

ГЛАС: Што се стварања тиче, припремате ли нешто ново? ГРАШО: Након актуелне пјесме “Воли ме”, која је неколико седмица била прва на хрватској топ-листи, у припреми је нова пјесма која ће изаћи крајем септембра. ГЛАС: Колико је тешко било (или колико је и сада) сачувати се од славе и свега што свијет популарних доноси за собом? ГРАШО: Вјерујем да је све то индивидуално и да је ствар личног избора. Неки људи бјеже од медија, а неки би продали душу да се нађу на насловници. Ја сам од самих почетака јасно разграничио гдје престаје слава и остаје комадић нормалног живота. Уколико почињеш живјети свој живот из новина, постајеш карикатуралан и себи и другима. Постоје тренуци када медији до мене не могу доћи и када требам мир и они то перфектно поштују.

ГЛАС: Да ли више вјерујете у љубав или у пријатељство?

ГРАШО: Вјерујем да једно без другога нема смисла.

ГЛАС: С обзиром на то да ћете вечерас наступити у Бањалуци, шта сте припремили за овај концерт на тврђави Кастел и шта публика може да очекује? ГРАШО: Концерт у Бањалуци схватили смо најозбиљније могуће, радујемо се што након петнаест година опет долазимо у тај прелијепи град. Сваки свој концерт конципирам као пресјек највећих хитова, па ће тако и та ноћ бити радосно романтично путовање кроз вријеме.

ГЛАС: Шта бисте поручили публици која с нестрпљењем ишчекује Ваш концерт?

ГРАШО: Радујем се да ћемо заједно дијелити прелијепи амбијент у којем ћемо свирати, радујем се дивној храни и гостопримству и обећавам да ћу дати најбоље од себе да нам свима то вече буде незаборавно.

Сјећања

ГЛАС: Постоји ли нека анегдота или неко лијепо сјећање можда са неког наступа које бисте подијели са нашим читаоцима?

ГРАШО: Једном приликом након концерта у Скопљу прије 20 година организатор ми је довео једног младог момка рекавши ми да обожава моје пјесме и да би ме хтио упознати. Дошао је послије концерта и рекао да му је најдража пјесма “Уторак”, да јако воли пјевати и да се нада да ће једног дана бити на бини и бити звијезда. Отпјевао ми је рефрен “Уторка” и ја сам осјетио чаролију и неку посебну енергију. Био је то Тоше Проески.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана