Оживљени чудесни и страшни свјетови прављених по узору на видео-игре

Г.С.
Оживљени чудесни и страшни свјетови прављених по узору на видео-игре

Љубитељи филмова и ТВ серија које су настале на основу видео-игара моћи ће и у наредном периоду да уживају у овим садржајима јер јер много нових пројеката тренутно у развоју.

Гледаоци ће имати прилику да открију нове садржаје испуњене раскошним костимима, сјајном сценографијом с много анимације и одличном глумачком поставом, те да, након уживања у видео-играма, на великом платну и малим екранима уплове у чудесне, страшне и мрачне свјетове.

Пракса је показала да су оваква остварења лоше прихватили  критичари и гледаоци, али међу њима има заиста добрих који одушевљавају обожаваоце. Рецимо, филм "Warcraft" настао је по узору на серијал видео-игара са орцима, краљевима и магијом. У филму су орци и људи представљени као особе, за разлику од игрице, а појављују се и нови ликови. Филм је био одлично примљен код публике.

Критичари нису имали позитиван став према филму "Покемони", који је настао на основу популарне видео-игре. Међутим, овај анимирани филм понудио је обиље садржаја везаних за авантуре Еша и Пикаћуа, али и поруке о толеранцији, те заговарао ненасилне начине рјешавања проблема.

"Borderlands"

Радња филма  је смјештена на напуштену, измишљену планету Пандору на којој људи траже мистериозну реликвију. Филм ће пратити лик сирене Лилит, која креће у мисију спасавања Тини Тине са планете Пандоре. Тини Тина је кључ за отварање трезора, због чега је на мети освајача. Редитељ је Ели Рот, који је режирао низ хорор филмова. "Borderlands" припада жанровима акције и комедије, а познато је да ће у њему глумити Кејт Бланшет.

"The Division"

Очување мира и обнова друштва налазе се у фокусу филма. На почетку је приказан црни петак Њујорку, а биотерористи ослобађају модификовани сој малих богиња. Болест  почиње да се шири великом брзином, због чега се друштво Њујорка распада. Стога је важно поново објединити друштво и постићи мир, док владини научници раде на лијечењу. Бројне фракције крећу у борбу како би преузеле контролу над Њујорком. 

"Final Fantasy"

Неколико година стара серија игара, коначно ће бити емитована као телевизијска серија у којој ће креативно учествовати програмер игара "Sguare Enix". Још није познато из којег дијела видео-игара би могли црпити инспирацију, а ни ко ће да глуми у серији.

"Five Nights at Freddy's"

Филм базиран на основу популарне хорор видео-игре "Five Nights at Freddy's" фокусиран је на ноћног чувара у једном ресторану. Током ноћи, он открива да се лутке-роботи крећу, те прогањају и убијају свакога кога виде.

"Хало"

Франшиза видео-игара "Хало" биће претворена у серију, чија главна радња је заснована на сукобу ванземаљаца и људи, у епском обрачуну за превласт на Земљи. Прича је смјештена у 26. вијек.

"Monster Hunter"

Фокус филма који ће настати на основу ове игре јесте прича о томе да изван нашег свијета лежи други свијет, простор опасних и снажних чудовишта који смртоносним бијесом владају тим простором. Главни лик је поручница Артемис (Мила Јовович), која се удружује са непознатим човјеком у борби против чудовишта.

"The Last of Us"

У овој акцијској авантури, која је уједно и драма и хорор, Џоел и Ели, пар спојен кроз опакост свијета у којем живе, присиљени су да поднесу бруталне околности и безобзирне убице на путовању широм постпандемијске Америке.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана