Ове јесени жене доминирају

Агенције
Ове јесени жене доминирају

Британски лист Гардијан објавио је списак поп албума “које морате чути ове јесени”, уз напомену да је и 2019. била плодна година што се тиче поп музике, а да пролази у знаку пјевачица које су на Западу лансирале нове албуме.

На Јутјубу се могу чути рекламе нове музике од Лизо до Били Елиш, а нове албуме су припремиле и Ариато и Ариана Гранде. Међу пјевачицама са новим пјесмама у 2019. години лист издваја Џени Луис, Соланж и Бјонсе која је лансирала пјесму “Homecoming”.

Жене су доминирале на музичкој сцени, иако је било албума које су лансирали пjевачи као што је Тајлер, који је компоновао неколико пjесама које су постале хит (“Creator”, “Cage the Elephant” и “The National”), али ће жене, по свему судећи доминирати и у 2020.години, сматра лист.

Тејлор Свифт је већ лансирала свој први хит за наредну годину “Lover”.

Међу певачицама које су најавиле нове албуме су Селена Гомез, ХАИМ, Мајли Сајрус и Ријана, али неће да причају о пjесмама које су снимиле, нити су спремне да кажу када ће се појавити нови албуми. У медијима је лансирана вијест да су Ријанине нове пјесме или чисти реге или су инспирисане музиком за плес.

Популарна поп пјевачица Хоуп Сандовал лансираће свој нови албим већ 30 августа и на њему је 14 пјесама укључујући “Плажа у Венецији” “Ј**и га, ја те волим”и “Срећа је један лептир”. Седми албум ове норвешке свестране умјетнице стиже заједно са њеном књигом “Paradise Rot” о фантастичном буђењу сензуалност код једне студенткиње.

Без обзира да ли знате Ким Гордон из времена када је радила са Spnic Youth или у скорије вријеме са Билом Најсом као дуо Body/Head или преко соло изложбе у Даблину и Питсбургу, она показује да слиједи своју музу гдје год да је води од музике до романа.

Ким Гордон је на албуму за који је писала ријечи, музику и пјевала снимила музику која је “веома еклектична”. На албуму који ће бити у продаји од 11. октобра има девет пјесама и свака је тотално различита од осталих, али све су у неком специфичном стилу који називају “гордијански”.

Енџел Олсен такође трага за неким својим стилом који би био близак класичној америчкој фолк музици коју она назива “гранџ -фолки”. Албум ће се појавити 4. октобра и на њему је радила армија продуцената, а пратио ју је оркестар од 14 чланова.

Сарлота Ема Ејчисон боље позната као Чарли XCX изводи поп пјесме које пише у сарадњи са Сереном Гомез, Блонди, Шоном Мендезом и Камиљом Кабељо. Упоредо снима и документарни филм о родној равноправности у индустрији звука. Она ће свој нови амбум издати 13.септембра.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана