Отворена "Гуча у Брчком"

Срна
Foto: Срна

БРЧКО - Предсједник Скупштине Брчко дистрикта Синиша Милић отворио је данас Туристичко-гастрономску манифестацију "Гуча у Брчком", која се традиционално одржава два дана у етно-ресторану "Колубара".

Он је напоменуо да је, због епидемије вируса корона и законских процедура, манифестација организована у специфичним околностима, али да је атмосфера из Гуче сасвим сигурно пренесена у Брчком, што и јесте циљ.

Милић вјерује да ће труба, као што је то чинила и у прошлости, наставити да позива људе на окупљање и радост.

"Од ове године почињемо да примјењујемо нови Закон о буџету и нови Закон о удружењима и фондацијама и због сложености процедура манифестација се одржава под покровитељством предсједника Скупштине. Сигуран сам да ће Влада наредних година, као што је то чинила претходних, ову манифестацију третирати као један од важнијих туристичких догађаја", рекао је Милић новинарима.

Организатор "Гуче у Брчком" Слободан Алексић, који је и власник ресторана "Колубара", рекао је да је за госте припремљена трпеза са јелима која се служе и у Гучи, док је за музику задужен оркестар Драгана Јевђића, мајстора трубе из Пожеге.

Директор Туристичке организације Драгачево из Гуче Били Вуловић рекао је да је у плану да се од сљедеће године ова манифестација прошири и да у њој учествује 100 трубача такмичара и 200 чланова културно-умјетничких друштава с циљем да Брчко и даље промовише Сабор трубача у Гучи, најстарију манифестацију у Србији, а трећу у свијету по посјећености.

Шеф Службе за туризам у Влади дистрикта Александар Ђурић рекао је да је "Гуча у Брчком" једна од најатрактивнијих манифестација и да је њено повезивање са планетарним музичким феноменом - Гучом у Драгачеву, приоритет туристичких активности дистрикта.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана