Отворен конкурс за награду Милан Младеновић

Srna
Отворен конкурс за награду Милан Младеновић

БЕОГРАД - Конкурс за Награду Милан Младеновић, коју додјељује Задужбина Милана Младеновића, отворен је од данас, а право учешћа имају аутори из свих бивших југословенских република са музичким дјелом са ријечима на неком од језика који се говоре на њиховој територији.

Конкурс за ову награду, чији новчани износ је 2.000 евра, биће бити отворен до 30. јуна, а добитника друге по реду награде одабраће жири у саставу Дарко Рундек, Срђан Гојковић Гиле и Мирела Приселац Реми.

Сви детаљи о правилима доделе награде и конкурсу налазе се на сајту www.миланмладеновиц.цом, саоштено је из Задужбине Милана Младеновића.

Према пропозицијама, дјела која конкуришу за награду треба да буду објављена између 30. јуна прошле и 30. јуна ове године.

Објављеним дјелима ће се сматрати она која је аутор или друго лице са његовом дозволом, учинио трајно приступачним јавности путем носача звука или путем минимално двије платформе дигиталне дистрибуције /дизер, и-тјунс, спотифај, бендкемп, јутјуб, тидал, миксклауд, саундклауд и слично /Деезер, иТунес, СпотиФy, Бандцамп, YоуТубе, Тидал, Миxцлоуд, Соундцлоуд/.

Пријаве дјела која конкуришу за награду могу подносити аутори, извођачи или издавачи преко интернет странице Задужбине www.миланмладеновиц.цом између 1. и 30. јуна.

Уколико жири оцијени да нема пријављених дјела са вриједностима које подразумијева Младеновићева награда, она се ове године неће додијелити.

Награда Милан Младеновић је установљена са циљем да подстиче музичко стваралаштво које красе особине својствене умјетничкој заоставштини Милана Младеновића, преминулог фронтмена култне музичке гурпе "ЕКВ".

Награда се додјељује сваке године на дан Младеновићевог рођења 21. септембра за музичко дјело са ријечима од изузетне умјетничке вриједности.

Добитник прве награде, која је додијељена прошле године, је бенд "Артан Лили".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана