Отворен конкурс за HEMI музичке награде

Танјуг
Отворен конкурс за HEMI музичке награде

НОВИ САД - Конкурс за HEMI музичке награде, који организује Хаб за размjену музичких иновација, отворен је данас, а крајњи рок за пријаву је 23. јануар 2022. године, саопштила је данас дирекција Егзит фестивала.

У првој фази HEMI награда, која подразумијева тренинге и умрежавање у циљу откривања нових музичких тржишта, биће номиновано 27 извођача из Централне и Југоисточне Европе.

У другу фазу проћи ће девет извођача (финалиста), гдје ће имати прилику за персонализовану подршку стручњака из музичке индустрије, заједно са промо подршком и турнејама на 10 водећих музичких конференција и фестивала из Грчке, Мађарске, Србије, Румуније, Словеније, Сјеверне Македоније, Чешке, Пољске и Естоније.

Поред новчане награде за покривање трошкова стварања садржаја, побједник ће наступити на великом европском музичком фестивалу.

За селекцију пријављених кандидата, који морају имати 18 година и живјети у једној од HEMI земаља, задужен је интернационални жири од 27 чланова, међу којима су организатори фестивала, промотери, менаџери клубова и музички новинари.

HEMI музичке награде (ХМА) је програм за талентоване музичаре који су спремни да развију међународну каријеру и којима је циљ да дођу до нових тржишта и публике.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана