Отказан EXIT

Г.С.
Отказан EXIT

Јубиларни 20. EXIT фестивал је отказан. Организатори су саопштили да се након њиховог посљедњег обраћања здравствена ситуација у земљи нажалост није поправила, те да фестивал не може бити одржан.

"Имајући у виду да нам је здравље и безбедност свих учесника фестивала на првом месту, обавештавамо вас да се обележавање 20 година EXIT фестивала дефинитивно неће одржати од 13. до 16. августа ове године на Петроварадинској тврђави", наводе из EXIT-а.

EXIT тим додаје да је ново помијерање датума фестивала један огроман и свеобухватан процес, који изискује времена, па посјетиоце моле  за још мало стрпљења. До краја јула EXIT ће објавити датуме за EXIT 2021, а ускоро стиже и обавештење у вези са рефундацијом за све оне који не желе да чувају улазницу за наредно фестивалско издање, као и све друге информације од интереса.

Подсјетимо, EXIT фестивал је прије седам дана у саопштењу исказао протест против стигматизације манифестација као најопаснијег сегмента нашег друштва.

"Догађаји на отвореном, са смањеним капацитетом и до 99 одсто у односу на уобичајен број посетилаца и са применом свих здравствених мера, далеко су безбеднији него свакодневна циркулација више милиона људи у тржним центрима, теретанама, ресторанима, ноћним клубовима, јавном превозу и другим затвореним објектима, те стога одбијамо да будемо проглашавани за легло заразе у години у којој се нисмо ни одржали", саопштио је EXIT фестивал.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана