OK караван креће из Фоче

Срна
OK караван креће из Фоче

ФОЧА - Нектар ОК фест караван овог викенда креће на пут, и то из Фоче, а организатори истичу да је циљ креирање што квалитетнијих културних садржаја и програма у Српској и БиХ који су у потпуности обустављени током већег дијела године усљед посљедица изазваних епидемијом вируса корона.

Из ОК тима, који је организатор ОК каравана, наводе да је за прву станицу изабрана Фоча, с обзиром на то да је одатле и потекла идеја и мисија највећег музичког фестивала у БиХ, и једног од најзначајнијих у регији - Нектар ОК Феста, који се већ традиционално одржава на Тјентишту.

“Овог викенда у Фочу доносимо садржајан и занимљив програм, који започињемо у суботу, 17. октобра, отварањем изложбе ОК фест ретроспектива, аутора Марка Ристића и Ведрана Шевчука у изложбеној сали Центра за културу и информисање. Истог дана публика ће бити у прилици да погледа и документарни филм Туста, режисера Андреја Коровљева у биоскопу Доли Бел. Програм планиран за суботу завршава се концертом Краља Чачка у Градском позоришту, а сви који нису у прилици да нам се придруже у Фочи, овај концерт моћи ће да путем лајвстрима погледају на званичној Фејсбук страници ОК феста”, наводи се у најави овог догађаја.

Програм у недјељу, 18. октобра, почиње пројекцијом филма “Небеска тема - прича о Влади Дивљану”, режисера Младена Матичевића, а завршава се промоцијом књиге Душана Весића “Бунт деце социјализма” у читаоници Центра за културу и информисање.

“Улаз за комплетан програм је бесплатан, а број мјеста ограничен у складу са епидемиолошким мјерама. Улазнице за све садржаје могу да се преузму у Центру за културу и информисање Фоча”, напомињу организатори.

Након Фоче, сљедећа станица Нектар ОК фест каравана је Требиње, и то 31. октобра и 1. новембра, гдје ће публика имати прилику да присуствује истим садржајима као у Фочи уз, такође, бесплатан улаз.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана