Објављени детаљи обдукције Витни Хјустон

Agencije
Објављени детаљи обдукције Витни Хјустон

Дива Витни Хјустон, која је умрла у 49. години, била је позната не само по свом легендарном и моћном гласу већ и блиставој љепоти и беспрекорним изгледом.

Међутим, у вријеме непосредно пред њену смрт, прије једно осам година, године злоупотребе дрога и алкохола уништиле су њен глас и тијело.

Витни Хјустон имала је пуно проблема, а 11. фебруара 2012. године пронађена је мртва у кади хотела на Беверли Хилсу. У крви јој је пронађено девет различитих врста дрога. Њено тијело било је прекривено ожиљцима и другим повредама, преноси Мирор, који је објавио детаље обдукције пјевачице.

Званичан извјештај са обдукције показао је да је узрок смрти "случајно утапање којем су допринијели болест срца и употреба кокаина".

Извјештај је показао да је пјевачица у то вријеме била у веома тешком здравственом стању и да су ожиљци на унутрашњем дијелу лијевог лакта настали од игле.

Према том извјештају, звијезда филма "Тјелохранитељ" имала је срчаних проблема, проширену артерију и девијацију носа од посљедица коришћења кокаина.

У извјештају се наводи и да је њено стање зуба било веома лоше, те да јој је недостајало чак 11 зуба и да је носила зубну протезу. Прије неколико година, тачније 2006. Године, сестра Бобија Брауна, Тина Браун, рекла је да су пјевачици зуби испали као посљедица велике конзумације кокаина.

Она је тада објаснила да је Витни стално наручивала нове зубе које је плаћала око 6.000 долара.

Славна пјевачица је одлучила да јавно проговори о својој зависности те је рекла:

"Да разјаснимо нешто - крек је јефтин. Зарађујем превише новца да бих га икад пушила, тако да разјаснимо то. Крек је лош."

Витни је демантовала да је конзумирала крек, али је признала да је пила алкохол и узимала кокаин, таблете као и да је пушила марихуану.

Подсјетимо, пјевачицу су пратиле разне контроверзе, а све је почело 1992. године када се удала за музичара Бобија Брауна, с којим је сљедеће године добила кћерку Кристину Браун. Боби Браун је био је њен пут у пропаст.

Медијске ступце пуниле су приче о њеној злоупотреби дрога, а било је и оних о злостављању пјевачице од стране чланова породице. И њен муж је био насилан према њој, а заједно су се дрогирали.

Медији су писали и да је Витни када је била мала злостављана од стране рођаке Ди Ди Варвик, која је умрла 2008. године. То је објављено у документарном филму о Витнином животу који је приказан на Канском фестивалу 2018. године.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана