Ножички милионер издаје први албум

Дејан Јовичиић
Ножички милионер издаје први албум

Након 6,5 милиона прегледа видео-клипова Бојан Микулић Микула из Ножичког код Српца дочекао је излазак свог албума првенца. Музичар који се на интернету прославио шаљивим обрадама свјетских хитова, а понајвише ауторским пјесмама у којима је описао све проблеме и болести савременог друштва, издаће ових дана свој први албум за београдску издавачку кућу “Power Music”.

- До сада сам поставио око 50 видео-клипова на свој “Јутјуб” канал, а највећу пажњу јавности је изазвала пјесма “Да ја теб' кажем” која ће се заслужено наћи на ЦД-у. Одабрао сам још пет пјесама у сличном фазону, а остатак пјесама на албуму је такође уклопљен у једну комично-поучну причу коју сам назвао “Слобода и друге бајке”. Све пјесме су снимљене у новом руху, тако да вјерујем да ће бити интересантне свима онима који су их већ раније чули - каже Микула, који већ годинама живи и ради у Београду.

У његовим пјесмама се могу чути све врсте музичких жанрова, од рока, попа и регеа па све до поигравања са турбо-фолк звуком, а све је спојено у једну несвакидашњу цјелину. Истиче да је имао доста проблема да нађе издавача јер су готово све његове пјесме написане народским језиком, због чега је и стекао велику популарност.

- Музиком се бавим успут и издавање албума ми никад није било на уму кад сам почео да објављујем ауторске радове на интернету, али велико интересовање јавности ме натјерало да почнем о томе размишљати. Окупио сам сјајан бенд, а затим окренуо бројеве неколико издавачких кућа. Мада, можете само и замислити како изгледа кад желите на естради да промовишете крајишког или посавског сељака који се није удостојио да у пјесмама барем мало сравни вокабулар са књижевним - каже Микула кроз смијех.

Ипак, музички уредници су препознали поруку коју носе његове пјесме и позвали га на разговор, а договор су врло брзо склопили. Албум ће бити издат у хиљаду примјерака, а на омоту ће се наћи Микула у улози народног приповједача и тихог бунтовника који мудрује испред неке задруге.

Излазак његовог првог ЦД-а прати и спот који је урађен за пјесму “Ћутим ја” и који је за свега неколико дана забиљежио неколико хиљада прегледа. Иако у својој архиви тренутно има пјесама за најмање пет албума, стално ради на склапању нових рима, а инспирација му је, како каже, непресушна.

Родно село

Свом родном селу Ножичком је током своје каријере такође посветио једну од пјесама, а у овом мјесташцету је и настао највећи број његових текстова.

- Због тога планирам да својим Ножичанима пошаљем један број CD-ова и биће ми драго да имају ту врсту успомене у својим рукама. Преслушавање музике на рачунарима и телефонима је сада модерно, али за мене ипак највећу вриједност имају грамофонске плоче јер је тада свако могао да има оригинално издање омиљеног музичара у својим рукама. Данас се све то изгубило - каже Бојан Микулић Микула.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана