Нови живот легендарне Барби

Приредила: Миланка Митрић/агенције
Нови живот легендарне Барби

ЛОНДОН – Лутка Барби деценијама је једна од најпознатијих играчака на свијету, коју су вољеле многе генерације и о којој су од 1959. године до данас снимљени бројни, најчешће анимирани филмови.

Након мноштва разних адаптација, ускоро ће бити урађена и филмска адаптација о овој легендарној "Мателовој" лутки, у којој ће главну улогу тумачити Марго Роби. Остварење ће режирати Грета Гервиг, позната режисерка номинована за "Оскара", а која је режирала "Мале жене" и "Бубамару".

Гервигова ће пројекат радити за "Ворнер Брос", а сама прича почела је прије двије године када је студио потписао уговор о раду на сценарију, на којем треба да ради са Ноом Баумбахом. Гласине да ће она режирати филм почеле су тада, а сада је званично потврђено.

Сама глумица Марго Роби је у једном интервјуу, којег је недавно дала за "Во­г", наговијестила могућност сарадње с режисерком и почетак рада на пројекту о Барби. Она је навела да ће Гретина визија бити проширена те да ће рад на самој причи донијети много носталгије и узбуђења.

- Људи углавном чују за Барби и помисле "Знам какав ће тај филм бити", а кад чују да га Грета Гервиг пише и режира, кажу "Ох, па, можда и не знам" - истакла је Роби.

Она сматра да обожаваоци Грете Гервиг с нестрпљењем чекају прилику да виде како ће њени режисерски сензибилитети утицати на причу о легендарној пластичној лутки.

Снимање филма требало би да почне идуће године у Лондону, након што тандем Гервиг и Баумбах заврше рад на филму "Њхите Ноисе".

Творац ове лутке је Рут Хандлер, која је Барби креирала за компанију "Мател" чији оснивач је њен супруг Елиот Хандлер.

Њена кћерка Барбара као дијете играла се папирним луткама и тада је Рут добила идеју да створи тродимензионалну лутку за дјецу. Намјеравала је да лутки да име по кћерки, али су имена Барбара и Барб већ била заштићена ауторским правима, те је тако настала Барби. Хандлерова је објаснила да је њена намјера била да омогући дјеци играње с лутком и покаже да могу да буду све што пожеле, а сама Барби требало да је прикаже како жена увијек и у свему мора, треба и може да има избор.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана