Нови спот бенда "Лира Вега" за нумеру "Ходам"

Б. П.
Нови спот бенда "Лира Вега" за нумеру "Ходам"

БЕОГРАД - Осми март 2023. године група "Лира Вега" обиљежила је премијером спота за пјесму "Ходам", другог сингла с албума "Последице рада I".

Поред тандема Боровчанин-Ђорђевић на пјесми је гостовао Вулић Радета (ђембе и контрачинела), снимање и продукцију радио је Борис Младеновић, а мастеринг Радан Ђорђевић Рахмани. Зоја Боровчанин и Владимир Ђорђевић креативни тандем бенда каже да је нумера о опасностима баналности.

- Песма "Ходам" је мрачни диско који говори о тескоби. Дочарава кишне ноћи када желимо да се деси нешто велико и значајно, а град и бетон који га чине не дају могућност за дубље, смисленије. Све је прозаично, јасно, очигледно а опасно... и банално... Баналност не произлази из унутрашњег осећаја вец баналне стварности, зграда, архитектуре, пресамићених људи. У покушају да све то не видимо, ходамо... И тражимо знаке који су превише јасни, нема другог и трећег плана, желимо да додамо нову димензију или да се тескоба угаси напуштањем, али смо на крају за простор приковани... Ипак ово није песма о осујећењу, већ о трагању - рекли су Зоја Боровчанин и Владимир Ђорђевић.

Албум "Последице рада I" изашао је под окриљем етикете "Поп Депресија" у новембру 2022. и то је четврти албум групе, која текуће године слави 25 година рада и постојања. Промоција албума и спота биће обиљлежена и концертом бенда у културном центру "Квака 22" у петак 10. марта од 21час.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана