Нова серија о животима чувених непријатеља: Епски окршај Ала Капонеа и Елиота Неса

Г.С.
Нова серија о животима чувених непријатеља: Епски окршај Ала Капонеа и Елиота Неса

Ал Капоне и Елиот Нес главни су јунаци нове серије коју припрема телевизијска кућа “Шоутајм”, а која ће носити назив “Scarface and the Untouchable”.

У питању је телевизијско остварење за које је сценарио написао Бен Џејкоби. Сценарио је заснован је на књизи “Scarface and the Untouchable: Al Capone, Eliot Ness and the Battle for Chicago” чији су аутори Макс Ален Колинс и Еј Бред Шварц, а говори о животима чувеног гангстера и његовог архи-непријатеља Елиота Неса у Чикагу из времена прохибиције.

- Године 1929, 30-годишњи гангстер Ал Капоне влада подједнако подземљем Чикага, али и корумпираном владом. У јавности, која је презирала прохибицију, “Scarface” је постао локални херој и славна личност. Ипак, након бруталног масакра на Дан заљубљених, Капоне је постао народни непријатељ број један, а Федерална влада је пронашла несуђеног хероја у 27-годишњем агенту по имену Елиот Нес. Изабран да предводи легендарни тим познат као “Тhe Untoushables”. Нес се фокусира да уништи Капонеово царство криминала - стоји у најави серије.

Серијал би требало да се фокусира на период забрана, индустријализацију, масовне медије, имигрантско искуство, спровођење закона и рађање организованог криминала. Пратиће епску битку ове двојице, која је трајала годинама, а њихов окршај постао је симбол непријатељства, у сваком смислу.

Пратиће период од 20-их година прошлог вијека до Велике депресије, од сиротињских четврти Саут сајда, па све до Бијеле куће. Показаће како је Капоне корпоратизовао злочин на нивоу који никад прије није био виђен и како се Нес, један од најреволуционарнијих полицајаца у америчкој историји, борио за реформу спровођења закона, битком која траје до данас.

Књига према којој ће бити урађена серија, објављена је 2018. године.

Прича о Алу Капонеу и Елиоту Несу много пута била је инспирација за телевизијске и серијске адаптације. Најпознатија од њих је филм Брајана де Палме “Тhe Untoushables”, у којој је Кевин Костнер глумио Елиота Неса, а Роберт де Ниро Ала Капонеа.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана