Неуништиви Чак Норис напунио 83 године: Ако нисте знали сам је себе држао на крштењу

Г.С.
Неуништиви Чак Норис напунио 83 године: Ако нисте знали сам је себе држао на крштењу

Карло Реј Норис се родио се 10. марта 1940. године у мjесту Рајан у Оклахоми. Његов отац је био алкохоличар и често није био кући. Чака и двојицу млађе браће је одгајила мајка Вилма.

Ратном ваздухопловству САД се Норис придружио 1958. године и тада је послат у базу у Јужној Кореји гдjе је почео да тренира корејску борилачку вjештину Танг Соо До. Када се вратио у САД 1962. године, отворио је неколико карате школа. Шест пута је био свjетски првак у том спорту, а 1972. године упознао је Бруса Лија са којим је глумио у филму "На змајеву путу".

Касније је Норис уписао и часове глуме па га је највише обиљежила улога Кордела Вокера у серији "Вокер, тексашки ренџер".

Међутим, Норрса је у исторји поп културе обележило још нешто, популарни "Chuck Norris facts ", сатиричне "чињенице" о њему које су постале интернетски феномен. Ради се, наравно, о апсурдним преувеличавањима његове снаге, способности и маскулинитета.

"Chuck Norris facts ", појавиле су се на форумима странице "Something Awful " 2005. године. На тим су форумима корисници прво сличну ствар радили за глумца Вина Дизела, али након што је Конан О'Брајен у својој емисији испричао неколико шала о Чаку норису, односно Вокеру, тексашком ренџеру, корисници форума су прихватили Чака Нориса као своју нову тему.

А шта је сам Норис рекао на то? У својој објави на службеној веб страници, Норис је поручио како су неке шале заиста смијешне и да се труди ни једну од њих не схвати лично. Додао је и како се нада да ће те изокренуте чињенице ипак нагнати људе да истраже нешто више правих чињеница о њему.

Изгледа да и није баш био сасвим у реду с тиме да се други богате на његов рачун. Када је 2007. издата књига "Истина о Чаку Норису: 400 чињеница о највећем човјеку на свијету", Норис је подигао тужбу против издавача јер су његово име, без пристанка, користили у сврху богаћења, а у тужби је било наведено и нарушавање права на приватност. Касније је ипак одустао од тужбе.

Већ годину касније Норис је одлучио да шале претвори у зараду и 2009. године је изашла "Службена књига чињеница о Чаку норису" којој је сам Норис коаутор, преноси 24sata.hr.

А има ли најдражу "чињеницу" о себи? Наравно да има. Норис је у једној емисији читао неке од шала, и открио која му је најдража:

- Људи су хтjели да ставе лице Чака Нориса на планину Рашмор, али камен није био довољно чврст за његову браду - рекао је.

  • Кад су се дјеца играла у пијеску, Чак Норис се играо у бетону.
  • Чак Норис иде сунцу у очи.
  • Кад Чак Норис уђе у аутобус, и контрола купује карту.
  • Чак Норис је јабуком ољуштио нож.
  • Чак Норис је бројао до бесконачно…..два пута.
  • Дошла Смрт с маском и косом и иде од врата до врата. Дође на једна врата, звони, а врата отвара Чак Норис. Гледа Смрт Чак Нориса, гледа он Смрт, кад одједном, Смрт дигне руке и викне: Маскенбал!
  • Чака Нориса су два пута испустили кад је био беба. Први пут на Хирошиму, други пут на Нагасаки.
  • Не постоји теорија еволуције. Постоји само листа врста којима је Чак Норис дозволио да живе.
  • Чак Норис има iPhone са цијелом јабуком!
  • Како је настао точак? Чак Норис је радио звијезду и сви су викали: То, Чак! Тооо, Чак!
  • Зашто Чак Норис није глумио у Титанику? Па, све би их спасио!

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана