Непознате чињенице о Мерилин Монро

ГС
Непознате чињенице о Мерилин Монро

Мало је људи знало да је фатална плавуша вољела да чита, али то је само једна од девет мање познатих чињеница о великој заводници Холивуда

Неке чињенице о холивудској диви Мерилин Монро биле су познате само њеним највећим обожаваоцима.

Није знала ко јој је отац

Мерилин Монро (Норма Џин) је већину свог дјетињства провела у сиротишту и међу усвојитељским породицама. Није знала ко јој је прави отац, док је њена мајка Гледис Перл Бејкер имала психичких и финансијских потешкоћа, због чега није могла да брине о дjевојчици.

Удала се са 16 година

Удавала се три пута, а судбоносно „да” рекла је свом првом мужу Џиму Доертију када је имала само 16 година. Био је то уговорени брак, и трајао је четири године. Џим се противио њеној жељи да ради и зарађује свој новац, што је на крају довело до њиховог развода.

Промијенила је име у раним двадесетим

Шеф Фокса Бен Лајон савјетовао је Норми да промени име ако жели да постане позната. Дао јој је име Мерилин, по истоименој популарној њујоршкој позоришној глумици, а она га је замолила да дода и бакино презиме Монро. Званично је промијенила име 23. фебруара 1946. године.

Оперисала је нос и браду

Деценијама се спекулисало да је Мерилин Монро била подвргнута пластичној операцији. Оно о чему се расправљало било је да је радила корекцију носа и браде. Ова информација и званично је потврђена 2013. године када је на Беверли Хилсу организована аукција рендгенских снимака њеног лица које је направио управо њен пластични хирург.

Димађо је био опсједнут њом

Мерилин се удала за Џоа Димађа 14. јануара 1954. године. Изненадни брак са најпопуларнијим бејзбол играчем тог времена трајао је само девет мјесеци, а пар се развео због непомирљивих разлика у карактеру. Упркос томе, Џо ју је волио цијелог живота и надао се да ће се једног дана помирити.

Стварно је жељела дјецу

Много је жељела да буде мајка, али срећа јој није ишла на руку. У браку са писцем Артуром Милером имала је два спонтана побачаја и ванматеричну трудноћу.

Могла је да буде Холи Голајтли

Труман Капот је желио Мерилин Монро у улози Холи Голајтли у филму „Доручак код Тифанија”, захваљујући ком је Одри Хепберн постала култна глумачка икона.

Мерилин је одбила улогу на препоруку свог учитеља глуме, који је сматрао да не може добро да уради посао.

Била је љубитељ паса

Током свог живота обожавала је псе и имала неколико кућних љубимаца. Последњи пас ког је имала – бијели малтезер по имену Маф (скраћено од Мафиа Хонеy) био је поклон Френка Синатре.

Вољела је да чита

Иако је имала имиџ секс бомбе „празне главе”, Мерилин је била веома интелигентна жена која је вољела да чита. У њеној приватној колекцији налазило се око 400 наслова, од којих су већина била вриједна прва издања.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана