Необјављене пјесме Џимија Хендрикса: „Ово је превише невјероватно“

Агенције
Необјављене пјесме Џимија Хендрикса: „Ово је превише невјероватно“

Необјављене пјесме Џимија Хендрикса, снимљене између 1968. и 1970. године, биће објављене слиједеће године.

„Икспириенс Хендрикс“ и „Легаси рикордингс“ најавили су јуче да ће Хендриксов албум „Both Sides of the Sky“ објавити 9. марта 2018. На албуму с 13 нумера се налази 10 пјесама које никада нису биле објављене.

Хендрикс је умро 1970. у 28. години. Нови албум је трећи дио трилогије из архива хероја гитарске музике. „Valleys of Neptune“ је био издат 2010, а „People, Hell and Angels“ 2013. године.

Еди Крејмер, који је радио као инжењер звука на сваком албуму који је Хендрикс снимио за живота, рекао је у интервјуу да је 1969. била „веома експериментална година“ за Хендрикса .

„Прво ставите касету и слушате и онда вам се длаке усправе на врату и кажете 'Ох боже. Ово је превише (псовка) невjероватно'„, рекао је Крејмер.

Многе пjесме с новог албума је снимила група Бенд оф Џипсис  у којој су поред Хендрикс били Бади Мајлс и Били Кокс. Стивен Стилс свира у двије пјесме - „$20 Fine“ и „Woodstock“.

„Звучи као Крозби, Стилс и Неш осим што је на есиду“, рекао је Крејмер за песму „$20 Fine“.

Крејмер је продуцирао албум с Џоном Мекдермонтом и Џејни Хендрикс, сестром легендарног гитаристе и предсjедницом Икспириенс Хендрикс. Он је рекао да је „Both Sides of the Sky“ посљедњи албум у трилогији, али да би неко могао наћи неке Хендриксове снимке на тавану или подруму, што би могло бити објављено.

Он је рекао да имају и снимке Хендриксових наступа, и аудио и видео, што планирају да објаве.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана