Награда “Милан Младеновић” за бенд “Драм” VIDEO

Агенције
Награда “Милан Младеновић” за бенд “Драм” VIDEO

Награда “Милан Младеновић” по одлуци жирија, а на основу регионалног конкурса, додијељена је београдском бенду “драм”, који је освојио признање за најбољу пјесму.

 На основу регионалног конкурса на који је пријављено 319 пјесама, жири (Дарко Рундек, Мирела Приселац Реми и Срђан Гојковић Гиле) изабрао је ову пјесму од 243 које су испуниле услове конкурса.

- Стварно се нисмо надали, дошли смо да видимо другаре из других бендова, да се дружимо. Сви финалисти су били на високом нивоу, песме су супер. За нашу “Дај ми све” мислимо да је највише заслужан продуцент Иван Мирковић Бамби што је овако добра. Настала је пре годину дана, и њу смо одабрали за конкурс јер је некако највише одговарала ЕКВ сензибилитету, није рокачина, није мекана, имала је њихов вајб - испричали су чланови бенда за портал “Нова.рс” о нумери коју је жири издвојио од свих других због посебности којом је његовано сјећање и енергија стварања ЕКВ-а, а у исто вријеме створено нешто ново и другачије.

Алтернативна рок група “драм” иза себе има недавно објављен деби албум “Нећемо променити свет” (ПГП РТС) са 10 ауторских пјесама и наступала је на многим просторима по Београду и Србији, гдје је била неизбјежна на разним фестивалима и манифестацијама.

Прије проглашења побједника присутни су имали прилику да одслушају албум “Ангел'с Бреатх”, пројекат Милана Младеновића и Митра Суботића Субе, који је своје реиздање доживио послије 26 година. Најемотивнији дио вечери било је ексклузивно приказивање видео-материјала, архивских снимака који су забиљежени током Младеновићевог боравка у Бразилу, гдје је снимао овај албум са Суботићем.

Награду су саставу “драм” уручили прошлогодишњи побједници, чланови електро-рок групе “Артан Лили”, који су ушли у историју као први лауреати ове награде.

Због изузетног квалитета умјесто 12, жири је изабрао 14 финалиста.

- Помислио сам да ће се од толико стотина песама врло брзо издвојити оне које су слабе и да ће нам бити лако да одаберемо боље, али испоставило се да је стигао велики број веома квалитетних песама, продукцијски су биле одлично снимљене, сјајно одсвиране, и чини ми се да је барем 50 њих имало висок ниво у музичком и текстуалном погледу - објаснио је Рундек.

Догађај су својим присуством подржале многе јавне личности, а међу њима Зоран Костић Цане, Момчило Бајагић Бајага, Александар Жикић, Дејан Цукић, Петар Јањатовић, Игор Милановић и други.

Задужбина Милана Младеновића, која додјељује награду, основана је према налогу који је у свом тестаменту оставила његова мајка Даница с намјером да ауторска и лична заоставштина фронтмена “Екатарине Велике” буде сачувана као цјелина и намијењена за културне и хуманитарне сврхе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана