Мјештани родног мјеста Меланије: Надамо се да ће слава трајати

Танјуг
Foto: АП/Getty Images

ЛОНДОН- Становници варошице Севница у Словенији, из којег потиче Меланија Трамп, надају се да ће слава мјеста потрајати и након што чувена бивша мјештанка више не буде била прва дама САД, пише ББЦ.

Торта "Меланија" заузима главно мјесто у посластичарници "Јулија" која се налази у оквиру јединог хотела у Севници.

Украшена бијелим и златним чоколадним шарама које прекривају мус од бијеле чоколаде, елегантна торта је посебно осмишљена тако да представља Меланију Трамп.

Златне шаре су због Трампових, а бијеле због Бијеле куће, каже Нуша Видмар, власница посластичарнице.

Торта садржи и орашасте плодове који су постали сезонски састојак откако је Меланија Трамп постала прва дама јануара 2017. године.

Посљедњих неколико година мјештани Севнице стекли су мању међународну славу за промовисање своје варошице и њених производа.

Међутим, сада када се Трамп налази у посљедњим недјељама свог предсједничког мандата, чини се да се и овај период Севнице приближава крају.

На обали ријеке Саве налази се друга статуа Меланије Трамп.

Прва дрвена статуа која није имала ни најмање сличности са бившом становницом варошице спаљена је прошлог љета од стране непознатог починиоца.

Власница "Јулије" тврди да је посластичарницу посјетило многи људи широм свијета и да су сви пробали торту "Меланија", као и да не вјерује да су дошли само због торте.

Ово је била велика ствар за нас, за Словенију такође, историјски моменат који вјероватно нећемо више никада доживјети, каже она.

Међутим, то не значи крај свих бенефита за Севницу због повезаности са Меланијом Трамп.

Локалне власти и предузећа удружили су снаге у производњи луксузне, локално произведене робе.

Градоначелник Сречко Оцвирк каже да овај уједињен приступ указује на то да су мјештани сигурни у представљање Севнице свијету.

Упркос томе што Меланија ускоро неће више бити прва дама, Севница је одлучила да не одустаје од производње производа повезаних са чувеном бившом мјештанком.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана