Мирјана Калабић, вокал бањалучког бенда Four roses: Слободну емоцију публика најбоље осјети

Александра Маџар
Мирјана Калабић, вокал бањалучког бенда Four roses: Слободну емоцију публика најбоље осјети

Талентована музичарка Мирјана Калабић, чији препознатљив лик и глас се не заборавља лако, нови је члан бањалучког бенда "Four roses", а на самом почетку сарадње, оживјели су планови и идеје, за ауторски рад и свирке.

- До сарадње је дошло сасвим спонтано. Марио Златинић и Антонио Драгомиров Поповић, као водећи чланови бенда су већ раније били упознати са мојим извођењем на сцени, тако да су ми предложили да се придружим њиховом бенду - испричала је Калабићева.

Публици ће се ускоро представити спотом за кавера који ће их представити у облику у којем сада постоје.

- На нашем репертоару могу се чути популарни р н б и тецхно хитови, поп-рок баладе и све оно што волимо и волите чути прије изласка у клуб или уз вечеру и вино са драгим људима - каже Калабићева.

Искусније колеге, које су дуго на музичкој сцени, пружају јој максималну подршку и слободу да се изрази.

- Њихово искуство постаје моја предност како у музици тако и у свему. Сматрам да је таква врста слободе у музици најбитнија јер слободна емоција најбоље може да се пренесе на публику  - нагласила је Калабићева.

Поред музике, Мирјана која студира психологију сматра да млади људи данас имају и превише слободе за креативност.

- Живимо у суперслободном времену. Виртуелна игранка пружа слободан улаз свима који желе да засијају или да представе своју креативност и таленат. Не бих да издвајам младе људе из РС као осакаћене играче у томе. У зависности од апетита, начина и енергије, задовољство генерише сама особа у себи. Креативност не треба да зависи од аплауза и наднице, већ да дјелује и постоји у тренутној констелацији - објаснила је она.

"Sunrise band"

 

- "Sunrise" је моја прва музичка породица. Емотивно сам везана како за тај период живота и рада са њима, тако и за сваког члана прве поставе бенда. Послије тога, отишла сам да се нађем у својој тишини да сазнам гдје, шта и како желим. Било је пар покушаја да направим жељени састав. Али, дуг је пут од идеје до реализације. Понекад је тешко знати да ли си ти оставио музику или она тебе, али свакако да она увијек постоји као дио мене. Вратила сам се да пјевам, да отворим грлену чакру, да дијелимо емоцију. Диван осјећај - каже Мирјана Калабић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана