Маја Татић: Концерт дугујемо себи и публици

Александра Маџар
Маја Татић: Концерт дугујемо себи и публици

Три врхунска вокала, три пријатељице, генерацијски и судбински повезане, одлучиле су да поклоне један посебан концерт својим пријатељима и граду Бањалуци 7. децембра у Банском двору Културном центру.

Мају Татић, Светлану Видовић и Ружицу Чавић, даљине и године понекад су раздвајале, али никада нису прекинуте споне које су их повезивале у професионалном и приватном животу.

На концерту под називом "ОНе три" оне ће открити и мноштво својих скривених талената и дружење са публиком учинити још необичнијим. О идеји која их је водила за "Глас Српске" говорила је Маја Татић и одмах на почетку истакла да су се за организацију овог концерта одлучиле јер то дугују, прије свега, саме себи, а онда и свим људима који их годинама подржавају и воле и гурају напријед.

- Дужне смо да направимо један овакав концерт. Жељеле смо да пружимо нешто више од музике. Покушале смо да бирамо пјесме које су нама у души, које имају поруку, а да су из различитих жанрова. Желимо да направимо такву атмосферу да уживамо и ми и публика - прича Маја.

Њихови животи, објашњава Маја, годинама су прожети.

- Цеца и ја се знамо из КУД-а "Маслеша", она је пјевала, а ја сам свирала гитару у оркестру, генерацијски смо у три године разлике све три. Ружица је била моја цимерка у Београду, писала је текст за моју евровизијску пјесму и јако смо добре другарице, све три смо увезане душама, то је суштина - истиче она.

Циљ им, како каже, није да покажу виртуозност, водиле су се текстом, музиком и нотама које могу пјевати у три гласа.

- Све три смо различитих пјевачких сензибилитета, а опет се добро уклапамо, од боје гласова до свега осталог. Цеца Видовић толико емотивно доноси музику, пробе су нам испуњене и смијехом и плачем. Ручица Чавић је жена која има изузетну енергију, она је шоумен, драматург. Њој су говорили да треба да упише драматургију јер је пуна идеја, тако да је она осмислила сценарио концерта, а Цеца и ја смо убацивале неке своје приједлоге. Не бих откривала пуно, али биће то један музичко-сценски наступ - најавила је Маја.

Генерални медијски покровитељ овог концерта је Радио-телевизија Републике Српске, а како је интересовање огромно, ове музичарке су већ у преговорима за други концерт, такође у Бањалуци, а онда крећу даље на своје музичко путовање.

Гости на концерту

Гости који ће се појавити на средини концерта су Милан Видовић на хармоници и двије даме, виолинисткиње Александра Переула и Биљана Радуловић.

Петочлани бенд који ће све вријеме бити са њима на сцени чине Младен Јанковић (клавијатура), Марко Ковачић (контрабас), Божана Тодоровић-Убовић (хармоника), Ненад Томићевић (гитара) и Зоран Вујић (перкусије).

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана