Лукијан: Лични печат на албуму Свој сам

Александра Маџар
Лукијан: Лични печат на албуму Свој сам

Протекле двије године у креативном кутку познато лице домаће музичке сцене Лукијан Ивановић радио је на свом албуму првенцу "Свој сам" у издању Радио-телевизије Републике Српске.

 Данас када је све већ спремно, а премијера најављена за 22. новембар, њему се, како каже, чини да је чекање да прође тих неколико дана најдужи период.

У ишчекивању тог за њега, због много чега, посебног новембарског уторка, када ће бити промовисан и спот за пјесму "Између редова", Лукијан прича да су пјесме најбрже настајале када је за текстове написао мелодије. На албуму су углавном ауторске пјесме, упаковане у сјајне аранжмане.

- Биће за свакога понешто, од балада до мало бржих поп песама. Мислим да ће се стилски допасти публици, јер се трудим да као аутор оставим лични печат. На албуму "Свој сам" је девет песама, од којих су три до сада објављене, дакле, шест нових. Песму "Ћутим" добио сам на поклон од Далибора Мрдића - казао је Лукијан, који је за осам пјесама писао музику.

Радио-телевизије Републике Српске пружила му је велику подршку.

- Најлакше је написати текст и музику и аранжирати песму, али ако немате техничке могућности да то представите слушаоцу - гледаоцу, онда је то дуготрајан процес. РТРС, генерални директор Драшко Милиновић, стали су иза мене. Пре годину потписали смо уговор да ће они издати албум "Свој сам" и пружили су ми велику техничку помоћ. Срећан сам што ће се песме прво завртети овде на нашој телевизији - казао је Лукијан.

Свака пјесма је захваљујући времену када је настајала другачија и овом талентованом музичару посебна.

- Тематика је љубав, разочарење, борба, све оно што покреће или спутава младог човека. У обичној свађи двоје људи, коју сам чуо у кафићу, пронашао сам инспирацију за песму "Кажи ко". Инспирација је свуда око нас, ухватите је у обичном разговору, путовању, свађи, плесу. Ако осетите тренутак за стварање можете га пронаћи у свакодневном животу којим живимо - каже музичар.

Све пјесме су му драге, али када би се морао одлучити за оне које су му ипак мало драже, Лукијан издваја "Између редова" и "Свој сам" јер су, како каже, музички и аранжмански најкомплетније и имају аутобиографску поруку, док је пјесма "Кажи ко" најпјевљивија.

Сарадници и подршка

Текстове потписују Јована Чаркић, Милош Рогановић, Александар Којић, Андреа Ђукин и Лукијан Ивановић.

 - Аранжмане сам радио са Душаном Алагићем, као и целу продукцију и постпродукцију албума. Музичари који су свирали на албуму су Драган Ивановић, бас, Дејан Момчиловић, бубањ, Милош Николић, кавал, Светлана Вуковић, Сузана Динић, бек вокали и Кристина Ивановић, виолине и бек вокали, Ељез, кларинет, Петар Трумбеташ, бузуки. Страхиња Ђурић је миксао песме. Породица и професор Арсен Чаркић пружили су ми велику подршку. Брат Немања радио је спотове и промотивне џинглове. Фотографију сам поверио Луки Трајковићу, док је за дизајн омота заслужан Саша Остојић - нагласио је Лукијан Ивановић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана