Лијам Галагер: Били смо најважнији бенд деведесетих

Агенције
Лијам Галагер: Били смо најважнији бенд деведесетих

Десет година након распада култног бенда "Оасис", бивши пјевач Лијам Галагер каже да је његов однос са братом, гитаристом Ноелом, лошији него икада.

Лијам Галагер је гостовао у Берлину и том приликом прозборио о односима с братом Ноелом.

- То са Ноелом, вјероватно је сада најгоре - рекао је Лијам.

Његов старији брат Ноел уопште не жели да одговара на питања о млађем брату.

Бенд се распао када је Ноел преломио да више не може да ради са Лијамом. Два брата неријетко су била у сукобу током 18-годишњег постојања "Оасиса", али је старијем прекипјело 28. августа 2009. године, дословно неколико минута прије заказаног изласка на бину у Паризу.

Како је Ноел аутор највећих хитова бенда, као што су "Don't look back in anger ", "Wonderwall", "Supersonic" или "Stop crying your heart out", то је значило и крај пута за "Оасис".

Ниједан од браће никада није имао проблема са самопоуздањем, што је можда и разлог зашто су се два велика ега стално сукобљавала.

- Само сам допустио да ме бриљантност преплави - описао је Ноел своје стварање.

Лијам је увјерен да су били најбитније бенд деведесетих година у Великој Британији.

- Били смо најважнији бенд деведесетих. Важнији од "Вервеа", важнији од "Блура", важнији од "Radioehadа" и "Пулпа" - казао је Лијам.

Смета му то што "Оасис" никада није постао глобални феномен. Група је продала 70 милиона албума широм свијета. Свих њихових седам студијских албума постали су број један у Британији. Али ниједан у Америци.

- Дефинитивно смо имали велике пјесме и дефинитивно смо имали велике језичине - сажео је Лијам.

Обојица су наставила каријере након "Оасиса", Лијам наступа као соло извођач, а Ноел са својим бендом "High flying birds ".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана